Burg Eltz

Som taget ud af et eventyr

Når du rejser til Rhinen-Mosel, kan du tage på en udflugt til Burg Eltz, der er en af de smukkeste og bedst bevarede borge i Tyskland. Burg Eltz ligger i et smukt, uspoleret landskab og emmer af romantik og spændende historie. At besøge Burg Eltz er som at træde ind i et fortryllende eventyr. Du kan høre lyden af fuglesang, når du går langs vejen gennem skoven. Pludselig åbner skoven sig for at afsløre en klippe med udsigt over Burg Eltz. Med bygninger i Tudor-stil og kegleformede tage er Burg Eltz et af de smukkeste slotte i Tyskland.

Begyndelsen af opførelsen af Burg Eltz kan spores tilbage til det 9. århundrede. I øjeblikket ejes og vedligeholdes slottet af den 33. generation af familien Eltz. Gennem århundreder, mens slottet har inspireret mange forfattere, digtere og malere, har det også stået over for invasion og ødelæggelsesforsøg. Når du besøger slottet, skal du huske at du går i fodsporene på konger og dronninger, riddere, hertuger og hertuginder, fyrster og kejsere. Da Burg Eltz var en af de få betydningsfulde arkitektoniske bygninger i Tyskland, der undslap ødelæggelsen under 2. verdenskrig, kan rejsende stadig se meget af slottet i næsten original tilstand.

Den eneste måde at se slottets indre på, er ved at købe billetter i gavebutikken til en guidet tur. Turen begynder i slotsgården og fortsætter ind i våbenhuset, hvor du fascineres af datidens dragter, rustninger og våben – hvor især lanserne, der blev brugt i ridderturneringer, er imponerende. Turen inkluderer også et besøg i ’Riddernes hal’. Dette rum indeholder bemærkelsesværdige genstande, herunder rustninger fra det 16. århundrede samt panelmalerier, der skitserer scener fra Det Gamle Testamente.

Kort

Vis på kort