Byen Bernkastel-Kues

Farvestrålende bindingsværkshuse

Vinbyen Bernkastel-Kues er en af de smukkeste i Moseldalen, og har derfor også fået tilnavne som "Mosels Perle" og "Mosels Juvel". Specielt bydelen Bernkastel, der er kendt for sine farvestrålende bindingsværkshuse og blomstrende balkoner i de smalle brostensbelagte gader i den gamle historiske del. På byens centrale torv, Markt, er det som at stå midt i en middelalderby omkranset af de skæve, skønne bindingsværkshuse i alverdens farver. 

Besøg borgruinen Landshut

For at få den bedste udsigt over dobbeltbyen Bernkastel-Kues er det et absolut must at besøge borgruinen Landshut, der også ligger på Bernkastelsiden. I kan gå turen op til ruinen nede fra byen, men det er også muligt at hoppe på det lille gule tog, der fragter jer sikkert op på bakketoppen. Udsigten herfra er enestående, og der er vinmarker så langt øjet rækker. 

Og netop vinen kommer vi ikke udenom her - og det vil vi nu heller ikke! Med et besøg på Mosels vinmuseum og vinotek på Kues siden kan I få et godt indblik i Moselregionens historie, der er Tysklands vindyrkningsregion, og samtidig nyde smagen af de velkendte Rieslingdruer.

Kort

Vis på kort