Smukke Koblenz

Hvor floderne Rhinen og Mosel mødes

Koblenz er en af Tysklands smukkeste byer, og har en historie der går mere end 2000 år tilbage. Den gamle romerske by byder på masser af små hyggelige gyder, smukke gamle bygninger og flotte pladser, der om sommeren er fyldt med ude servering. Koblenz har naturligvis også sine museer, bl.a. Mittelrhein-Museum med både permanente og vekslende udstillinger. En anden og lidt utraditionel interaktiv oplevelsesudstilling finder I på Romanticum, hvor I kan opleve Rhinens mangfoldighed.

Det historiske sted Deutsches Eck, hvor Mosel løber ud i Rhinen, fik sit navn efter den Tyske Orden Deutscher Ordt, der holdt til her. I 1897 blev der bygget en 37 meter høj rytterstatue af kejser Wilhelm 1. på pladsen, og her holdes ofte udendørs koncerter og arrangementer.

Når I er i Koblenz, er det et must at besøge fæstningen Ehrenbreitstein der er på UNESCOs verdensliste, og ligger højt på den anden side af Rhinen med en fantastisk udsigt over byen og de to kendte floder. Om sommeren er det muligt at tage svævebanen op til Ehrenbreitstein, og denne tur er en oplevelse i sig selv. Kabineliften er med glasbund, og I kan nyde en storslået udsigt på den 800 meter lange tur henover Rhinen. Er I ikke vild med højder, er det også muligt at sejle over floden.

Koblenz beliggenhed har haft en kæmpe betydning op igennem tiden, og netop placeringen lige her hvor floderne Rhinen og Mosel løber sammen, var også grundlaget for byens oprindelse, da den blev etableret som en militærpost i år 8 f.kr.
Under 2. verdenskrig, blev Koblenz ødelagt under et luftangreb, og genopbygget igen i årene herefter. Så sent som i december 2011, blev indbyggerne mindet om det voldsomme luftangreb, da 2 bomber kom til syne i Rhinen, og alle indbyggerne blev evakueret fra området. Bomberne blev desarmeret, og alt har åndet fred og fordragelighed siden.

Kort

Vis på kort