Byen Landsberg am Lech

Byen hvor Nazityskland blev idealiseret

Byen Landsberg am Lech er smukt beliggende ved floden Lech, og ligger med horisontudsigt til de tyske Alper. Den idylliske by er en del af den populære turistrute "Romantische Strasse”, hvor byen er beliggende mellem Augsburg og Füssen.

Byen har sin historiske oprindelse i det 12. århundrede, hvor den bayerske kejser Henrik Løve byggede et befæstet område i Landsberg. Landsberg modtog købstadsrettigheder i det 13. århundrede. Men dét som de fleste kender Landsberg am Lech for, er byens fængsel. I 1924 tilbragte Adolf Hitler 8 måneder i Landsberg-fængslet, hvor han afsonede en dom for forræderi i forbindelse med Ølkælderkuppet året forinden.

Under sin tid i fængslet, skrev han sine politiske idéer og mål ned. Disse ord blev til det første bind af "Mein Kampf". Nazisterne betragtede Landsberg, som en af "deres" tre største byer i Bayern – sammen med München og Nürnberg.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort

Oplev Sydtyskland - skab din egen historie