Byen Spremberg

Gå på opdagelse i en lille perle

Spremberg ligger omkring 20 km. syd for Cottbus ved grænsen til den sachsiske Landkreis Spree-Neisse i den tyske delstat Brandenburg. Byen ligger ved floden Spree, hvis navn er ophav til bynavnet, hvor "Spree am Berg" blev til Spremberg. Her befinder I jer i den østligste del af Tyskland og kun 25 km. fra den polske grænse.

Den gamle bydel ligger på en ø mellem to grene af Spree, der løber gennem byen, I og her vil I bl.a. finde den originale mindesten, der markerer midten af det tyske rige 1871 - 1920. Historiske bygninger som Kreuzkirche og slottet vidner om byens mere end syv hundrede års historie. Talrige huse er blevet nænsomt renoveret siden 1990. Mange butikker i byens centrum gør Spremberg til regionens indkøbscenter. I august 2013 tildelte statsregeringen i Brandenburg officielt byen Spremberg den ekstra betegnelse "Perlen i Lausitz".

Som en ekstra bonus tilbyder området over 500 km. stier, som giver de bedste betingelser for at krydre besøget med en naturoplevelse. Det er blandt mange velkendt, at den smukkeste naturoplevelse mellem himmel og jord er på hesteryg. Lausitz og især Spremberger Land er hesteland. Uanset om du er på hesteryg eller i en vogn, er alle muligheder åbne for besøgende.

Anbefalet af Bente, Rejsespecialist

Jeg foretrækker at slappe af og på samme tid få en masse indtryk og oplevelser, når jeg er på ferie. Det kan være på alt fra en længere kør-selv-ferie i fx USA, et krydstogt hvor vi oplever noget nyt hver dag, miniferie i Tyskland, en afslappende solferie sydpå eller en storbyferie i Europa. Jeg vil ikke sige at jeg har en favorit destination, for jeg vil hele tiden gerne opleve nye steder. Men USA står bestemt meget højt på listen med steder som Yellowstone med de enorme bisonokser og New York med et herligt leben.

Kort

Vis på kort

Oplev Midttyskland - skab din egen historie