Byerne Eutin og Plön

2 byer i Holstensk Schweiz

Eutin

Med et glimt i øjet kaldes Eutin også "Nordens Weimar". Byen ligger i den skønne natur omgivet af søer, skove og bølgende bakker. Her levede flere store personligheder i slutningen af ​​det 18. århundrede, som Wilhelm Tischbein, Homer-oversætteren Voss eller komponisten Carl Maria v. Weber, der blev født i Eutin og til hvis Eutin Festival afholdes i paladshaven hver sommer, direkte ved søbredden. Det imponerende Schloss am See, bugten, den historiske Altstadt og den engelske landskabshave nær den gamle by lokker jer til et par timer i Eutin.

Det firefløjede slot stammer fra oprindeligt et middelalderligt slot og er blevet udvidet gennem flere århundreder. Slottet tilhørte oprindeligt Lübecks biskopper og senere blev det sommerresidens for hertugerne af Oldenburg. Slottet blev jævnligt beboet frem til det 20. århundrede, og det meste af interiøret har overlevet til i dag. I dag huser slottet et museum og er åbent for offentligheden om sommeren. Den tidligere barokhave blev omdannet i det 18. og 19. århundrede til en park der nu danner ramme om Eutin-festivalerne.

Plön

Plön, der ligger ud til Grosser Plöner See, er en hyggelig lille by midt i det smukke Holsteinische Schweiz. Byens vartegn er selvsagt Schloss Plön, der tårner majestætisk over søen og allerede var sæde for hertuger, fyrster og konger. Et helt slotsområde hører til slottet, som er et af de smukkeste slotskomplekser i Slesvig-Holsten. Schloss Plön blev bygget under Trediveårskrigen i perioden fra 1633 til 1636. Det var Hertugen af ​​Plön der ønskede en murstenborg på stedet for det gamle, og slottet fik sin sen renæssancestil efter italienske og danske modeller, bl.a. Frederiksborg Slot. Indtil 1761 var slottet stamsæde for hertugerne af Plön, hvorefter byen hjemfaldt til Fredrik V af Danmark. Slottet var i 1800-tallet sommerresidens for danske Kronprins Christian Frederik, den senere danske konge Christian VIII.

I bør dog ikke gå glip af en slentretur gennem dem gamle bydel med kirkerne og den brostenbelagte gade med de mange butikker og caféer. Plöns rådhus er tegnet 1815 af den danske arkitekt C.F.. Hansen i hans egenskab af landsbygmester i Holsten.

Kort

Vis på kort