Den gamle Saltvej fra Lüneburg til Lübeck

3 dages kør-selv-forslag til Den Gamle Saltvej

Har I lyst til en lille, men oplevelsesrig kør-selv-ferie i vores tyske naboland, så er Den Gamle Saltvej perfekt for jer. Denne 100 km lange historiske handelsvej mellem Lüneburg og Lübeck slænger sig igennem Tysklands maleriske landskab og er en fascinerende kør-selv-tur mellem de skønne Hansestæder, der bugner af farverigt bindingsværk, blomster og masser af middelalderidyl.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse gennem Lüneburger Heides storslåede landskaber.

Fra 1.237 kr.
Pr. person i dobbeltværelse i to nætter

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler april - oktober

Startdag:
Daglig

Varighed:
3 dage/2 nætter

Turens længde:
480 km fra Flensborg
395 km fra Puttgarden

Klimapåvirkning:
67 kg CO2 samlet for 2 personer - mere om grønnere kør-selv-ferier

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Velkommen

Tag på en fascinerende tre dages rejse i fodsporene på middelalderens handelsfolk, når I følger Den Gamle Saltrute fra Lüneburg til Lübeck. De smukke middelalderbyer, der stadig emmer af fortidens charme, vidner om fordums magt og rigdom; dengang det hvide guld, saltet fra Lüneburg, forgyldte området. Fra det 12. til det 16. århundrede var saltet nemlig grundlag for fjernhandel med fisk, kød og andre fordærvelige varer, og I kan på denne tur få et spændende indblik i, hvad det har betydet for området, men også middelalderen generelt.

I middelalderen blev saltet transporteret fra Lüneburg til Lübeck på en tur, der dengang tog i omegnen af 20 dage, men I dag kan klares på et par timer. Turen kan naturligvis køres både syd- og nordfra, og uanset hvilken vej I vælger at sætte afsted på jeres kør-selv-rejse, kan I kombinere turen med et stop i urbane Hamborg på ud- eller hjemvejen.

Rigtig god tur.

Dagsprogram

Danmark - Lüneburg (215 km / 200 km)

Afstand: 215 km fra Flensburg / 200 km fra Puttgarden.

Fra Danmark vil den hurtigste rute til Lüneburg være de tyske motorveje. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, som I stifter bekendskab med på hjemrejsen. Nær Hamburg mødes vejene og et stop i den gamle Hansesby ved Elben er en oplagt mulighed, hvad enter det er for et par timer eller en overnatning. 

Velkommen til Lüneburg, der er kilden til saltet, og her starter den Gamle Saltrute. Skønne Lüneburg ligger smukt i det bohemeagtige lilla lynglandskab på Lüneburger Heide. Byen væltede sig i sin tid i stor rigdom på grund af saltet, populært kaldet det ”hvide guld”.  

Overnatning i Lüneburg

Lüneburg - Lauenburg - Möll - Lübeck (95 km)

Denne formiddag tager I landevejen mod nord og fremme i Lauenburg vil I se det sylespidse tårn fra Maria-Magdalene-Kirken,der strække sig højt over den smukke røde by, der klynger sig til Elbens bred.  

Fortsæt mod nord og I kommer til Mölln, hvor den gamle bydel, med prægtige bygninger og snoede stræder, vidner om en forgyldt periode under saltæraen. Fra det gamle vandtårn kan I nyde udsigten over rådhuset og den prangende Nicolaikirke smukt omkranset af sø og skov.

Nu går turen mod Lübeck, men sørg for at sætte lidt tid af til at besøge den lille bemærkelsesværdige øby Ratzeburg og nyd en eftermiddagsdrink ved søens bred.

Fremme i Lübeck er I ankommet til saltets endestation, også kaldet ”Porten til Østersøen”. Herfra blev det hvide guld handlet lystigt videre og forgyldte byen med rigdom og magt. Det summer stadig af middelalderens storhedstid i den gamle Hansestads snørklede gader i Altstadt, der ligger omfavnet af floden Trave. Tag en hyggelig slentretur gennem byen og nyd synet af fine byporte, Marienkirche, det gamle rådhus og ikke mindst pakhusene Salzspeicher, der blev brugt til at lagre saltet.

Overnatning i Lübeck

Lübeck og afrejse (170 km / 100 km)

Afstand: 170 km til Flensburg / 100 km til Puttgarden.

Et par afslappende dage lakker mod enden, men turen hjem inkluderer også oplevelser undervejs. Er I på vej til Puttgarden kan I køre via Timmendorfer Strand og gøre stop i en af de mest mondæne strandbyer i Tyskland. Skal I derimod mod Flensburg vil I gøre turen meget smukkere ved at køre via Malente og Plön eller Kiel. 

Eller hvorfor ikke tage ud på nye eventyr? Fx Nordtysk nydelse langs Østersøkysten, som kan køres både øst-vest og vest-øst eller måske Shopping i Nordtyskland.

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 1.237 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 2 overnatninger i dobbeltværelse
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Om rejsen

1 x overnatning i Lüneburg
1 x overnatning i Lübeck
 

Ekstra oplevelser

I kan også køre ruten fra Lübeck til Lüneburg, forlænge opholdet med nogle ekstra dage eller kombinere med andre kør-selv-forslag, f. eks Eventyrvejen eller Tysklands oversete Juveler.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011