Hyggelige dage i Schwalenberg

5 dages kør-selv-ferie til skønne Weserbergland

Schwalenberg ligger ca. 50 km fra rottefængerbyen Hameln og er den mest idylliske, lille bindingsværksby man kan forestille sig. Og allerede når man drejer fra landevejen og kører ind gennem byen på de toppede brosten på vej mod hotellet betages man af de smukke gamle huse og landsbyen særlige stemning.

Byen var traditionelt et tilholdssted for kunstmalere, og kunsten lever da også stadig i de gamle bindingsværkshuse. Her findes flere små gallerier, og malere kommer stadig på besøg for at arbejde med deres kunst. Og ikke mindst hotellets navn bærer præg af byens maleriske fortid.

Weserbergland, Teutoburger Wald eller Lipperland - kært barn har mange navne, byder på et væld af seværdigheder, både kulturelt og naturmæssigt, og på hotellet får I ved ankomst en oversigt (på dansk) over de mange udflugtsmuligheder. Også skovene omkring byen lokker med dejlige vandreture, og på turistkontoret kan I få brochurer over de afmærkede vandrestier.

Vi kan naturligvis tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I får skræddersyet jeres personlige drømmerejse til Weserbergslands skønne natur.

Fra 1.520 kr.
pr. person i standard dobbeltværelse 4 nætter inkl. morgenbuffet

Rejseperiode: 
Hele året
Vi anbefaler marts - december

Startdag:
Daglig

Varighed:
5 dage/4 nætter

Turens længde:
1.040 km fra Flensborg
1.010 km fra Puttgarden

Klimapåvirkning:
161 kg CO2 samlet for 2 person - mere om grønnere kør-selv-ferier

 

Dette er blot et kør-selv-forslag, der kan skræddersys efter dine ønsker.

Du vælger selv:

 • evt. type lejebil
 • rejserute
 • antal dage
 • hotelstandard
 • oplevelser undervejs

Få et tilbud

Dagsprogram

Danmark - Schwalenberg (405 km / 390 km)

Afstand: 405 km fra Flensburg / 390 km fra Puttgarden.

Fra Danmark er der flere ruter at vælge mellem, når I skal til Schwalenberg, men de tyske motorveje er et godt bud på den hurtigste tur. Kommer I fra Jylland kører I forbi Neumünster, hvor det store designer outlet ligger og I har mulighed for at købe lækre mærkevarer til tilbudspriser. Fra Puttgarden går turen forbi Lübeck, den gamle charmerende havneby ved Østersøen. Nær Hamburg mødes vejene og herfra går det videre stik syd og I kører over Lüneburger Heide, der kunne være et oplagt frokoststop på vejen. I fortsætter mod syd og nede omkring Hannover drejer I fra og kører de sidste ca. 100 km for at komme til Schwalwenberg.

Allerede når I drejer ind i byen ad Alte Torstrasse og rumler hen over de ujævne brosten fortrylles I af de gamle huse og den særlige stemning der omgiver den lille landsby. Fremme ved det store torv holder I til højre og kommer til det hyggelige Hotel Schwalenberger-Malkasten.

Overnatning på Hotel Schwalenberger Malkasten

Besøg i Hameln og sejltur på Weser (85 km)

Midt i Weserberglands bløde bakker ligger Hameln, hvor I bliver lokket til byen af lyden fra den samme lumske rottefænger, der i 1284 ifølge sagnet lokkede byens børn afsted med sit fortryllende fløjtespil, hvorefter de forsvandt. Lad byens små rotter guide jer til de forskellige seværdigheder.  

Fra Hameln udgår også udflugtsbåde fra Weser Flotte, og her kan I f.eks. tage en en- eller to-timers "Kleine Wesertour", hvor I kan slappe af og hvile fødderne, mens det smukke landskab langsomt glider forbi. Det er muligt at købe en lille snack samt drikkevarer ombord på skibene.

Overnatning på Hotel Schwalenberger Malkasten

Rundtur til Externsteine - Berlebeck - Hermannsdenkmal - Detmold (85 km)

Start dagen med at besøge de imponerende Externsteine ved Bad Horn, en af de mest bemærkelsesvædige naturlige og kulturelle monumenter i Centraleuropa. 

Herfra går turen videre til Adlerwarte Berlebeck, hvor I kan opleve de imponerende rovfugle. 

Videre til Hermansdenkmal, en umådelig kolos af en statue, midt i Teutoburger Wald.  

Sidste stop på dagens rundtur er Detmold der lokker med både friluftsmuseum, Lippisches Landesmuseum og en masse gode butikker i byens hyggelige gågade. Herfra går det tilbage til Schwalenberg.

Overnatning på Hotel Schwalenberger Malkasten

Besøg ved Kloster Corvey og vandretur i Schwalenberg Wald (60 km)

I nabobyen Höxter kan I besøge Benediktinerklosteret Schloss Corvey, der stammer helt tilbage fra ca. år 822.  Klosteret er med på UNESCO's Verdensarvliste med den officielle titel "Das Karolingische Westwerk und die Civitas Corvey“.

Tilbage i Schwalenberg kan eftermiddagen passende bruges på en frisk vandretur i Schwalenberg Wald, evt. langs "Stadtwasser", der løber fra byens torv langt ud i skoven, en forholdsvis kort tur på 2,2 km fra byen til Magdalenequelle, kilden hvorfra vandet springer. Den åbne vandledning har et fald på kun 10 m og formodes anlagt af Cistercienser-munke i en svunden tid.

Overnatning på Hotel Schwalenberger Malkasten

Schwalenberg - Danmark ( 405 km / 390 km)

Afstand: 405 km til Flensburg / 390 km til Puttgarden.

Efter morgenmaden er det desværre tid til at køre videre. Der er meget mere at opleve i region Lippe og omegen, og hotellet hjælper gerne med forslag til oplevelser, som I kan nå på vej hjem. Men ellers kan I jo altid komme igen!

På vej hjem kan vi anbefale jer at køre via Lüneburger Heide. Her på heden ligger den fortryllende købstad, Celle, der lokker med hundredvis af smukt dekorerede bindingsværkshuse. En dejlig by til et frokoststop inden I fortsætter forbi Hamburg og videre til Danmark.  

Er I derimod klar til flere eventyr, så kan I tage nogle dage i 'Vidunderlige Harzen' eller bruge et par dage på at opleve 'Den Gamle Saltvej'. 

 

Kort

Vis på kort

Galleri

Priser

Fra 1.520 kr. pr. person

Prisen inkluderer

 • 4 nætter i standard dobbeltværelse
 • 4 x morgenbuffet
   

Prisen inkluderer ikke

 • Færge, parkering og brændstof
 • Udflugter og entrebilletter
 • Rejse- og afbestillingsforsikring

 

Flere priser:

Pris pr. person i:
Komfort dobbeltværelse inkl. morgenbuffet 1.540 kr.
Standard enkeltværelse inkl. morgenbuffet 1.660 kr.
Halvpension pr. person 600 kr.

Ekstra oplevelser

I kan også forlænge opholdet eller kombinere med en anden kør-selv-tur, f.eks. 'Den Tyske Eventyrvej' eller 'Skønne dage ved Rhinen'.

Vi kan tilpasse kør-selv-forslaget efter jeres ønsker, så I selv er med til at skabe jeres personlige drømmerejse.

Få et tilbud

Vi glæder os til at skabe din drømmerejse

 • Bestil trygt - Vi er ejet af Danmarks største forbrugerorganisation
 • Personlig rådgivning fra vores dedikerede rejsespecialister
 • 6 x vinder af Danmarks Bedste Ferierejsebureau

X

Gammel Havn 1
9000 Aalborg
Danmark

mail 70116011
X

Sønder Allé 6, 1. sal
8000 Aarhus
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kgs. Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Firskovvej 32
2800 Kongens Lyngby
Danmark

mail 70116011
X

Kongensgade 9, 1 etage
5000 Odense
Danmark

mail 70116011
X

Dæmningen 47
7100 Vejle
Danmark

mail 70116011