Charmerende Fulda

Bindingsværkshuse og brostensbelagte gader

I hjertet af Tyskland ligger den hyggelige by Fulda. Her vil du kunne få fantastiske madoplevelser fra hele verdenen. Byens restauranter byder på alt fra traditionel tysk mad til brasilianske specialiteter. Rundt omkring i byen ligger små delikatesse butikker hvor du kan smage og købe alt fra lokal ost til pålæg. Du kan slentre ned ad de brostensbelagte gader og forelske dig i de gamle charmerende bindingsværkshuse. Fulda er en gammel by, der i 700-tallet for første gang blev nævnt i historiebøgerne.

Dengang skulle der bygges et kloster og Fulda var et oplagt område da byen lå ud til Fulda floden og kunne forsyne klosteret med vand. Klosteret blev opført og senere opløst da en stor og smuk domkirke erstattede klosterets funktion. Den romerskkatolske domkirke ligger i dag meget tæt på byens centrum og har en stor og åben plads foran sig. Herfra kan du beundre de to pragtfulde identiske kirketårne og se de to indhuggede skulpturer der står og vogter over pladsen. Domkirken er indvendigt dekoreret i den velkendte og overdådige barokstil og du vil kunne bruge mange timer på at finde hver en finurlig detalje.

Fuldas slot og slotshave

Et stenkast fra domkirken ligger Fulda slot og slotshave. Både slottet og slotshaven blev opført i 1700-tallet og er klassiske eksempler på barokstilen. Du kan på din tur rundt om slottet tænke dig til hvilke spændende historier og hemmeligheder slottets vægge gemmer på fra sin storhedstid. Når du har set det fantastiske slot, kan du passende tage en gåtur igennem slotshaven. Haven er enormt smuk og velholdt og helt ideel til en kort aftentur.

Kort

Vis på kort