Detmold - i fyrstendømmet Lippe

Hverdagskultur fra gamle dage

Byen Detmold, der lokker med en masse gode butikker i den hyggelige gågade, var hovedstad i det lille fyrstendømme Lippe fra 1468 til 1918 og derefter i fristaten Lippe indtil 1947. Efter nazismen og 2. Verdenskrig blev Lippe afskaffet. Selvstyret sluttede da "Control Commission for Germany/British Element" indlemmede Lippe i delstaten Nordrhein-Westfalen, hvor Detmold blev hovedkvarter for 20th Armoured Brigade. Byen har i dag ca. 75.000 indbyggere. 

LWL-Freilichtmuseum Detmold (friluftsmuseum)

Et interessant museum, hvor I kan opleve hverdagskultur gennem 500 år. Museet er opbygget som landsbyer og bondegårde med mere end 120 historiske bygninger, der beskriver livet i gamle dage. Her er workshops, hvor hele familien kan opleve fx smeden, mølleren og bageren i arbejde. Museet er åbent 7 måneder om året, fra april til oktober. 

Lippisches Landesmuseum

Et andet kulturelt museum, der ligger midt i byen lige overfor Lippefyrstens renæssanceslot. Museet har et bredt udvalg af udstillinger om naturhistorie, regional historie, folklore, kunst og møbeldesign. 

Anbefalet af Hanne, Rejsespecialist Lyngby

Jeg har mange steder, jeg kalder mine favoritter. USA er simpelthen et land med utallige muligheder. Storbyerne San Francisco, New York, Washington D.C. og så er der nationalparkerne - især Yosemite slog benene væk under mig. Vietnam, fordi landet er så anderledes, så smuk og fordi befolkningen er utrolig søde. 

Kort

Vis på kort

Oplev Midttyskland - skab din egen historie