Die Route Industriekultur

Hele vejen rundt gennem kul, koks, stål og gas

Route der Industriekultur er en tur gennem kul og koks, stål og gas. Den industrielle kulturrute løber ca. 400 kilometer gennem Ruhr til de 56 industrikulturelle højdepunkter. Ruhr-området blev dannet af industri, men i dag er det en anden slags industri, der vokser frem.

Trods navnet Route Industriekultur er der ikke tale om en gennemgående rute, men om et netværk af museer, udstillinger, panoramaudsigter og historisk bebyggelser. De enkelte egne repræsenterer den industrielle udvikling i de sidste århundreder, hvilket nok gør dette til verdens mest omfattende turistnet i en sammenhængende region. Området byder også på netværk af ca. 700 km. cykelstier.

Langs den ca. 400 km. lange rute er der skiltet til alle attraktioner. Netværket inkluderer i alt ca. 26 ankerpunkter, det udgør kernen af den industrielle kulturrute og vidner om Ruhrindustriens mangfoldighed. En del er store steder, der har formet deres omgivelser markant og rummer studier, udstillinger eller plads til forskellige kunstarter. Der er scener til malere, sangere og skuespillere og plads til sportslige udøvelser, og undervejs får I information om historie og udvikling fra informationstavler eller andre informationsmedier både udendørs og indendørs.

Blandt de 26 ankerpunkter er der flere museer for teknologi og social historie, udsigtspunkter med panoramaudsigt over det industrielle landskab og vigtige arbejderbebyggelser. Alle destinationer kan nemt nås med bil, bus, tog og på cykel. Hovedattraktionerne er angivet med brune skilte med hvide bogstaver.

Kort

Vis på kort