Dragekløften i Thüringer Wald

Tag den eventyrlige vandretur til Wartburg Slot

En kør-selv-ferie i Thüringen er spækket med muligheder for vandreture i de grønne bakker. Den eventyrlige Drachenschlucht, eller Dragekløften, der ligger for foden af Borgen Wartburg ved byen Eisenach, er et af ​​de mest spektakulære naturfænomener i Thüringer Wald. Det er oplagt at stille bilen og gå på opdagelse i det smukke landskab, hvis du vil se nærmere på både Thüringens grønne nuancer og historiske gemmer.

Indgangen er markeret med en træport med dragen, der ifølge legenden skar sig gennem klippemassivet og derved skabte den smalle kløft. I virkeligheden er det et vandløb, der gennem millioner af år har dannet kløften, og du kan stadig høre dets brusen under de broplanker, der er lagt ud. 

Klippevæggene er dækket af bregner og mos, og afhængigt af årstiden, vejret og solens højde på himlen bades kløften i et enestående lys. Selv på varme sommerdage er slugten behagelig kølig på grund af det specielle mikroklima. Afhængigt af hvilken rute du vælger, tager turen mellem halvanden og tre timer.


"Du kan som nævnt kombinere turen med et besøg på slottet Wartburg. Din kondition bør afgøre, om du vælger at vandre fra byen op til slottet eller om du tager den nemmere tur ned fra slottet gennem Dragekløften. Vandrekort og GPS-data til de forskellige ture kan du få på Eisenacher Turistinformation (også online)"

- Mette, Rejsespecialist i Lyngby


 

Kort

Vis på kort