Haus der Geschichte-museet i Bonn

Tysk samtidshistorie

Haus der Geschichte der Bundesrepublik Deutschland også oversat til Huset for Forbundsrepublikken Tysklands historie er en samling af fire museer, hvor Haus der Geschicte, Historiens hus, er et af dem. Museet fortæller om den tyske historie fra slutningen af Anden Verdenskrig og frem til i dag, og dette gøres i form af udstillinger, events, onlineprojekter og publikationer.

En af museets faste udstillinger er “Vores historie. Tyskland siden 1945”. hvor der er udstillet mere end 7.000 objekter, der skitserer den tyske samtidshistorie fra 1945 til nutiden. I vil her kunne finde alt fra møbler til film, magasiner, arkitektur, dokumenter og tekstiler. Ud over den permanente udstilling er der løbende midlertidige udstillinger, så der hele tiden er noget nyt og spændende at opleve på museet.

På programmet finder I ofte filmforevisninger, forelæsninger og oplæsninger, som er med til at skabe et rum, som er åbent for snak og deling af meninger om kunsten med andre besøgende. Museet er mere end 4.650 m2 stort, så hvis I er historieinteresserede, er der rigeligt at tage fat på. I kan også vælge en guidet tur, hvor I kommer endnu mere i dybden med Tysklands udvikling efter Anden Verdenskrig.

Kort

Vis på kort