Idylliske Glottertal

Smukkere end smuk

Det idylliske Glottertal ligger smukt mellem blidt bølgende bakker og omgivet af de højeste vinmarker i Tyskland, kun 13 km fra universitetsbyen Freiburg i det sydvestlige Schwarzwald. Yderligere er Glottetal begunstiget ved at ligge på såvel Schwarzwald Panoramastrasse og Badischen Weinstraße, to af de smukkeste turistruter i Baden-Württemberg.

Og netop som en af de smukkeste regioner i det sydlige Baden forbinder Glottertal Rhindalen med Schwarzwald, og danner dermed et ekstraordinært landskab. Glottertal strækker sig fra den idylliske vinby i den smukke beskyttede dal næsten 1000 meter op til Kandelbergs legendariske bjergtop i 1243 meters højde.

Om sommeren lokker den vidunderligt beliggende panoramiske udendørs pool til en herlig dukkert, mens 100 km afmærkede vandrestier lover en pragtfuld naturoplevelse i et kontrastfyldt landskab. Er man ude og vandre og trænger til et hvil, er ”Glottertäler Naturliegen” (Glottertals naturlige liggestole) anbragt mange steder rundt omkring. Glottertal har også et omfattende netværk af cykelveje, så har I lyst til en udfordrende cykeltur i Schwarzwald-bjergene, er der muligt at leje cykler i landsbyen.

På "Glottertäler Schlemmermeile" (gourmet-mil) lokkes I med kulinariske lækkerier på de mange caféer, restauranter og ’Gartenwirtschaften’ med fine vine og fin mousserende vin. Simpelthen lækket.

Roter Bur

Glottertal er hjemsted for den legendariske Roter Bur! Her ved foden af Schwarzwald er der vinstokke så langt øjet rækker og vinmarkerne er blandt de højeste beliggende og stejleste i Tyskland. År efter år produceres førsteklasses vine af de over 100 vinbønder. ”Roter Bur Glottertäler Winzer” er en af de mindste sammenslutninger af vinbønder i vinregion Baden, men ikke desto mindre med nogle af regionens bedste vine.

Så hvis I ønsker at smage nogle af Schwarzwalds fineste dråber, er butikken ’Winzergenossenschaft’ i Glottertal det rigtige sted at besøge. Her finder I et stort udvalg af vine fra 'Roter Bur' og 'Eichberg' samt mousserende vine, brandy og likører. Og måske bliver I inspireret til at putte et par kasser vin i bagagerummet?

Kort

Vis på kort