Industrihistorie i Essen

Europas kulturhovedstad 2010

Når I hører navnet Essen, vil I ofte først og fremmest tænke på kæmpe industrivirksomheder, høje skorstene der pumper sort røg ud i atmosfæren og dybe sorte kulminer. Og ja, det var dengang. Idag er Essen kendt for nogle af ​​de mest berømte seværdigheder og kulturtilbud i Ruhr-området. Her er Zollverein, der er på UNESCOs Verdensarvsliste, Ruhr-museet, der fortæller historien om et af verdens største industriområder, Red Dot Design Museum med alverdens eksempler på design.

Men Essen er også teater og musik og ikke mindst shopping. Både gågaden og Limbecker Platz er velegnede til powershopping, hvorefter I kan tage en spadseretur på "Rü" i det trendy Rüttenscheiddistrict med mange caféer og barer. Eller I kan besøge Villa Hügel, Krupp-familiens tidligere residens i det sydlige Essen, der blev bygget mellem 1870 og 1873 og opleve den unikke arkitektur, de store kunstskatte og den imponerende park.

Da Essen blev kulturhovedstad i 2010 genåbnede Museum Folkwang med sin nye spektakulære Chipperfield bygning, et af de mest prestigefyldte kunstgallerier i verden. Og Essens operahus, der er designet af den finske arkitekt Alvar Aalto i 1988, er blandt de bedste i Tyskland og berømmet verden over, lige som Aalto Ballet Essen og Essen Philharmoniker.

hrenfeld ligger Bermuda3Eck, Bochums "Kneipeviertel", med utallige barer og restauranter.

Kort

Vis på kort

Oplev Midttyskland - Skab din egen historie