Jena - lysets by

Lys er liv - og Jena er livskvalitet

I den livlige og mangfoldige by kan du lære en farverig kultur- og musikscene at kende, slentre gennem byens grønne paradis, gå i Goethes, Schillers og andre store personligheders fodspor -mennesker, som formede byens historie. Og under en pause på en af de hyggelige caféer og restauranter, kan du smage Jena-vinen, der er dyrket her i 700 år og findes som både rødvin, hvidvin og sekt.

Jena er også lidenskab! Det gælder ikke kun den lokale fodboldklub FC Carl Zeiss, basketballspillerene fra Science City eller de mange sportsbegivenheder, der viser byens sande temperament. I Jena er passionen for forskning og innovation stor, hvilket har ført til banebrydende opfindelser inden for bl.a. optik. Den dag i dag er lys genstand for arbejde og det centrale middel til succes for byens verdensberømte højteknologiske virksomheder, kendte forskningsinstitutioner og kreative startups.

I sommermånederne, en periode på 6 uger hen over juli og august, omdannes teatret i Jenas forplads til et strålende kulturcenter, og folk fra Jena samt byens besøgende fejrer en fantastisk musikfestival sammen.

Værd at besøge i Jena

Paradiset, den grønne oase midt i centrum, som med sin mangfoldighed tilbyder noget for enhver smag. Her er plads til sport, leg og afslapning, og det er et yndet sted at ’hænge ud’.

Byens vartegn, Jen Tower, kan ses på lang afstand. Tårnet, der er 159 m høj, er mere end blot en kontorbygning. På en af de øverste etager er der hotel og restaurant samt en udsigtsplatform, hvor alle, der er gode til højder, tilbydes en overvældende udsigt 128 m oppe over byen.

Zeizz Planetarium i Jena er unikt. Her kan du opleve fascinationen af hele universet, og en rejse til fjerne verdener bliver til virkelighed med muligheder, som man kun har kunnet drømme om.

Friedrich Schiller, den tyske digter, historiker og filosof boede og arbejdede i Jeva i ti år. Han og hans familie tilbragte sommermånederne i huset på Schillergässchen 2, og i haven findes det gamle ovale stenbord, hvor Schiller ofte sad sammen med Goethe for at udveksle ideer. Byens universitet bærer stadig Schillers navn.

Kort

Vis på kort