Kloster Lorsch

Et historisk vartegn på UNESCOS Verdensarvsliste

Det kan godt være, at Kloster Lorsch ikke syner af meget, men det er på UNESCOS Verdensarvsliste og tiltrækker masser af rejsende fra hele verden. Det er "Kongens sal” med den særprægede og farverige sandstensfacade, der er en af de få tilbageværende bygninger.

Start dit besøg med at gå rundt og beundrer klosterets smukke arkitektur med skjulte symboler og besøg museet med klosterets samling af kunstværker og manuskripter.

Det smukke kloster blev grundlagt tilbage i 764 og kom under Karl den Stores beskyttelse. Det var et kulturelt- og religiøst center i middelalderen og det blev også brugt til bogproduktion, hvor flere af middelalderens kendte manuskrifter blev kopieret.

Klosteret blev plyndret under Trediveårskrigen og senere brugt som byggematerialer. I slutningen af det 17 århundrede blev de fleste resterende bygninger brændt ned af franske soldater. Den eneste bygning der stod tilbage, var ”Kongens sal”, der blev anvendt som tobakslager helt op til 1. Verdenskrig. Det er et smukt eksempel på karolingisk arkitektur (tidlig romansk arkitektur).

Kort

Vis på kort