Le Corbusier husene i Weissenhof

Banebrydende arkitektur fra 1927 på Weissenhof Museum

Tilbage i 1927 blev der afholdt en udstilling arrangeret af Deutscher Werkbund med ”prototyper” på moderne boliger og etageejendomme, designet af 17 europæiske arkitekter – Le Corbusier var en af dem. Udstillingen skulle demonstrere datidens moderne arkitekters ideer til at forme enkel og billige boliger i god kvalitet.

Le Corbusier bidrog med huse, der havde fokus på funktionalitet og designet til ønsker fra fremtidens beboere. Bygningerne var bygget i beton, glas og stål, og linjerne var knivskarpe og enkle med flade tage. Hele Weissenhof-samlingen fra udstillingen og ikke mindst Le Corbusiers bygninger, fik enorm betydning for fremtidens byplanlægning og den moderne bevægelses design og arkitektur.

Le Corbusiers bygninger fra Weissenhof-samlingen, blev optaget på UNESCOs verdensarvsliste i 2016 sammen 16 af hans andre bygninger fordelt i syv lande. I dag er hans bygninger i Weissenhof omdannet til det spændende og lærerige Weissenhof Museum med fokus på hele Weissenhof-samlingen, og ikke mindst på hvordan Le Corbusiers hus så ud, da udstillingen åbnede i 1927.

Når du har besøgt Weissenhof Museum, kan du gå en tur rundt i resten af boligkvarteret for at få det fulde indtryk af datidens arkitektoniske bedrifter.

Museet og husene i Weissenhof ligger ca. 15 minutters kørsel nord for Stuttgarts centrum.

Kort

Vis på kort