Magdeburger Dom

Kejser af det tysk-romerske rige 

Magdeburg Domkirke (Dom Sankt Mauritius und Katharina) var den første gotiske katedral som blev opført i Tyskland og med sin højde på 104 meter er kirken den højeste katedral i det tidligere Østtyskland. Domkirken ligger i Magdeburg, hovedbyen i delstaten Sachsen-Anhalt, og rummer Otto den Stores grav.

Den første kirke som blev opført på stedet var den klosterkirke, som 937 blev bestemt til helgenen Mauritius. Klosterkirken blev efterhånden ombygget til en romansk basilika som blev ødelagt i en brand 1207. 1209 begyndte opførelsen af den gotiske katedral, et arbejde som kom til at tage over 300 år. Tårnene blev først færdige i 1520. Til trods for at kirken blev plyndret ved flere lejligheder har katedralen i Magdeburg stadig rige kunstskatte med kunstværker fra antikken til moderne tid. Domkirken var oprindelig katolsk, men har været lutheransk siden 1567.

Alt om kejser Otto og katedralens historie kan også opleves i det nye Dommuseum Ottonianum, hvor moderne videoinstallationer og 3D-figuerer i naturlig størrelse får middelalderen til at blive levende.

    Kort

    Vis på kort