Middelalderbyen Nördlingen

Byen midt i Meteorkrateret Nördlinger Ries

På den populære turistrute "Romantische Strasse” finder du et væld af smukke byer, mange med bindingsværkshuse – og nogle omkranset af middelalderlige bymure, som omfavner byens historie og seværdigheder. Nördlingen er en af dem.  

Oplev udsigten fra Skt. Georgskirkens tårn, "Danielturm"

Hvis du går op til toppen af Skt. Georgskirkens tårn, "Danielturm", i byens centrum, har du en fantastisk udsigt udover et hav af okkertage og byens bymur. På den anden side af bymuren vil du kunne se de frugtbare marker i Franken – et helt eventyrligt område. Det er derfor ikke overraskende, at Nördlingen er blevet brugt som baggrund til fantasyfilmen ”Willy Wonka & the Chocolate Factory”. Danielturm, er et vartegn i Nördlingen. Inde i selve kirken er højdepunktet det skyhøje, barokke alter. I byen her kan I, som det eneste sted i Tyskland, spadsere hele vejen rundt langs bymuren og få et smukt blik over den runde bymidte.

Nördlingen har også en anden – helt uventet – attraktion at byde på - en attraktion, der går meget længere tilbage end dens arkitektur. Byen er placeret midt i et kæmpe meteorkrater, som opstod for cirka 15 millioner år siden, da en enorm asteroide brød gennem atmosfæren. Det massive meteornedslag har skabt et krater, som er 25 kilometer bredt og 1.500 meter dybt. Krateret hedder Nördlinger Ries.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort