Ørnereden - Hitlers sommerresidens

Besøg Adolf Hitlers sommerresidens i de tyske alper

Ørnereden eller Kehlsteinhaus, er smukt beliggende i de tyske Alper og er ligger i 1834 meters højde ud over bjergkanten. Den smukke beliggenhed antyder et idylisk sted, hvor man har kunnet slappe og lade tankerne få frit spil. Det er dog ikke helt tilfældet: I 1938 blev Kehlsteinhaus givet i gave til diktatoren Adolf Hitler i anledningen af hans 50-års fødselsdag. Han brugte huset som sommerresidens gennem hele 2. verdenskrig.

Bygningsarbejderne, som stod for byggeriet og anlæggelsen af vejen op til huset, brugte to år på at bygge komplekset. Det kostede omkring 30 millioner Reichsmark at opføre. Inden 1938 var området omkring Kehlstein og Berchtesgaden i nazisternes hænder, da deres styrker havde overtaget store dele af Obersalzberg.

Når du skal besøge huset, skal du fra parkeringspladsen igennem en 124 meter lang tunnel og ind i bjerget. For enden af tunnellen skal du med en elevator – som er den originale elevator fra 1938. Når du kommer op med elevatoren, står du ved Hitlers tehus. I dag er der en restaurant og en fotoudstilling, som fortæller om den tidligere ejer. Fra Ørnereden har du den smukkeste udsigt over Berchtesgadener Land.

Anbefalet af Kenneth, Rejsespecialist

Af de mange oplevelser jeg har fået, må mine favoritdestinationer være Australien, New Zealand og Island. De 3 lande byder på et sammensurium af naturlige seværdigheder – alt fra høje bjerge, lange hvide sandstrande, gletsjere, aktive vulkaner, storslåede gejsere, regnskove, brusende floder til et enestående og unikt dyreliv. Det opleves bedst på en kør-selv-ferie, da man har friheden til at forfølge den ultimative rejsedrøm. Det kan være i et motorhome, på motorcykel eller i bil. Man er ikke tvunget til at tage den lige vej – men har muligheden for at tage en omvej, smutvej eller bagvej.

Kort

Vis på kort