Paladser og parker i Potsdam og Berlin

Imponerende barok- og rokokoarkitektur på UNESCOs verdensarvsliste

Du kan se frem til paladserne og parkerne i Potsdam og Berlin, der vitterlig er en sand perle blandt UNESCOs 51 verdensarvssteder i Tyskland. Området tæller 150 paladser, haver og parker på et område der dækker 500 hektar. Det er et stærkt vidnesbyrd om de preussiske monarkers storhed og magt. Se fx de imponerende paladser som Sanssouci Palace, New Palace og Charlottenburg Palace, som Frederik den Store og andre preussiske konger lod bygge. Det er imponerende eksempler på barok- og rokokoarkitektur og paladserne er fyldt til bristepunktet med overdådige møbler og kunstværker.

Du bør også sætte tid af til at gå på opdagelse i nogle af de smukke parker og haver. Den mest berømte af disse er Sanssouci-parken, som blev designet til at være et sted for afslapning og fordybelse for de preussiske monarker. Udover selve Sanssouci-paladset kan du også besøge orangeripaladset og det kinesiske hus, der vidner om de kulturelle forbindelser mellem Preussen og Østen.

Slotsparken er en oplevelse i sig selv, og det er muligvis Tysklands mest imponerende park. På de smukke terrasser foran slottet dyrkes blommer, figner og vindruer, og rundt om i parken vil I opleve blandede stilarter med fontæner, pavilloner, slottene Neues Palais og Charlottenhof, det kinesiske tehus, der er en blanding af rokoko og orientalsk inspiration, de smukke romerske badehus, der aldrig har været badet i, det 300 m lange Orangerieslot, stubmøllen, der også kun er til pynt, og meget mere.

Paladserne og parkerne i Potsdam og Berlin er en vigtig del af tysk historie og kultur, og de giver dig et godt indblik i livet for de preussiske monarker og deres hoffolk. De vidner også om arkitekterne og designernes utrolige dygtighed og kreativitet.

Kort

Vis på kort