Byen Hamburg

Tysklands maritime hovedstad

Hamburg, Tysklands næststørste by, er vores nærmeste internationale metropol med ægte storbyflair. Her venter en perlerække af oplevelser og spændende seværdigheder, et eldorado for shoppingentusiaster og et fantastiske kulinariske tilbud fra det mest eksotiske køkken til det gode solide tyske landkøkken.

Et besøg i Hamburg må gerne starte med en sejltur rundt i en af Europas vigtigste havne, efterfulgt af en spadseretur gennem Hamburgs Altstadt med de smukke vinklede bygninger og byhuse fra 1600-tallet, mange hyggelige restauranter og charmerende bierstuber. Men også det store udviklingsprojekt HafenCity i Speicherstadt, der er kommet på UNESCOs Verdensarvsliste, er et besøg værd. De traditionelle lagerbygninger i mursten, der tilsammen udgør verdens største bygningskompleks, hviler på tusindvis af bastante egestolper. Og bare et stenkast væk ligger den berømte Elbphilharmonie, byens nye vartegn og koncertsal.

Men Hamburgs mange unikke kvarterer byder på mange forskelligartede oplevelser. Her er f.eks. det lidt alternative teaterkvarter St. Pauli med den berømte eller berygtede Reeperbahn, det imponerende fiskemarked i Altona med fiskauktion tidligt om morgenen hver søndag og Hamburgs smarte shoppingområde Jungfernstieg ved Binnenalster. Eller det pittoreske Treppenviertel-kvarter med sine snoede gyder, smukke bygninger og mange trappetrin i Blankenese.

Mange tænker først og fremmest på Hamburg som et mekka for shopping, men når I ikke længere magter at traske rundt i de mange shoppingarkader, byder Hamurg på et væld af spændende oplevelser: Den flydende kaj "Landungsbrücke", den imponerende St. Michaelis Kirche, populært kaldet Michel, Hamburgs Miniatur Wunderland der er et 'must-see', det fascinerende Auswanderermuseum Ballin, ikke mindst fordi også mange danskere udvandrede til Amerika med skib fra Hamburg, for slet ikke at nævne de mange shows og musical der spiller i Hamburg.

Kort

Vis på kort

Oplev Hamburg - Skab din egen historie