Rapunzel og Tornerose i Reinhardswald

To slotte med et smæk...

Nej, det er ikke eventyret om den tapre skrædder vi træder ind i… men eventyret om Rapunzel og Tornerose. To slotte, der ligger kun 15 min. kørsel fra hinanden, midt i den fortryllede skov Reinhardswald.

Trendelburg – Rapunzels tårn

Nord for Kassel ligger Rapunzels by, Trendelburg. Byen er med sin fortryllende charme,sine idylliske gader og smukke bindingsværkshuse en af de hyggeligste landsbyer i regionen. Den romantiske atmosfære, der omgiver byen, får jer til at føle, at I befinder jer midt i eventyret. Højt oppe på en bakke i tårnet på Burg Trendelburg lader Rapunzel sit lange hår falde ned, så prinsen kan klatre op til hende. Byens eventyrfestival i slutningen af maj og den magiske lysfestival i slutningen af november er de helt store eventyrhøjdepunkter.

Sababurg – Torneroseslottet

Rosenhækken snor sig den dag i dag op ad slottets mure, og duften af roser sniger sig ud fra rosenhaven. Her kan du opleve stemningen af eventyr og se, hvor Tornerose sov i 100 år, inden prisen på den hvide hest ophævede fortryllelsen med et kys, og de levede lykkeligt til deres dages ende. Det elegante slot ligger midt den smukke og fortryllede skov Reinhardswald.

Sababurg - dyrepark

For foden af Torneroseslottet kan I besøge Europas nok ældste dyrepark. Her finder I både skovens dyr som kronhjorte, vildsvin, ulve og geder, og også mere eksotiske dyr, som aber og pingviner.

Urskoven - Urwald Sababurg

Vil I opleve mere eventyrlig stemning, så gå en tur ind i urskoven, Urwald Sababurg. Her finder I mere end 800 år gamle træer, der ligner noget taget lige ud af Grimm's eventyr. Gamle krogede og hule egetræer. Følger I den afmærkede sti, kan I ikke fare vild.

Kort

Vis på kort