Schloss Heidelberg

Tysklands mest berømte ruin

De romantiske ruiner af Schloss Heidelberg har i mange år været en af Tysklands mest berømte seværdigheder. Slottet er bygget som en fæstning med tårne, kasematter og voldgrave omkring år 1300, og udviklede sig over de næste 400 år til at blive det feudale flagskib for Kurfürstern af Pfalz. 

Efter Ludvig XIV’s soldaters ødelæggelse i 1689 og de franske pionerers sprængninger den 6. september 1693, blev Scloss Heidelberg kun delvis restaureret. Og da et lyn den 24. juni 1764 havde antændt det delvist renoverede anlæg, blev arbejdet helt opgivet. Slottets ruiner, der består af røde sandsten fra Neckar-dalen, rejser sig 80 meter over dalen på Königstuhls nordlige skråning, hvorfra det dominerer billedet af Heidelsbergs gamle bydel.

Den bedst bevarede del af slottet er Friedrichsbau med Kurfürsternes anegalleri. Slotskirken findes i stueetagen og over kirken findes beboelse. Den imponrende "Lustgarten" blev anlagt ud fra idéen om et menneskeskabt paradis på jorden, og i mange år blev "Hortus Palatinus" betragtet som verdens ottende vidunder, skønt den aldrig blev færdiggjort.

Fra Schlos Heidelberg har I også en formidabel udsigt over byen og Neckar-floden.
 

Kort

Vis på kort