Slottet Altenburg

bliv ført med ind i en svunden æra af riddere og jomfruer

Slottet Altenburg, som troner højt over verdensarvsbyen Bamberg, er en af byens smukkeste seværdigheder. I 1109 blev det for første gang nævnt i et dokument, hvor Altenburg blev overdraget af biskop Otto von Bamberg til St. Jakob Kollegiet. Men arkæologisk forskning har vist, at den har eksisteret i længere tid. Med sit høje tårn er det en del af bybilledet i Bamberg. Altenburg var tidligere tilflugtssted for beboerne i Bamberg

Når du besøger slottet i dag, kommer du ind i den hyggelige gårdsplads gennem et højt porthus. Her står også det imponerende trappetårn, der forbløffer enhver besøgende. Det står alene, uden forbindelse med resten af slottet og former således billedet af Altenburg. Altenburg var i mange år kendt for sine slotsbjørne – hvor den sidste slotbjørn døde i 1982. 

Slottet Altenburg ligger på Burgenstrasse, som er en del af en af de mest populære ferieruter i Tyskland. Ruten går fra Mannheim til Bayreuth, fra slot til borg, fra residens til palads – lad dig blive ført med ind i en svunden æra af riddere og jomfruer! Moderne udstillinger venter dig i de mange kamre, sale og ridderhaller. Fortvivl ikke – disse bygningsvidundere viser vore forfædres liv og hverdag på en meget underholdende og interaktiv måde.

Kort

Vis på kort