Slottet i Celle

Største slot i den sydlige del af Lüneburger Heide

Et besøg på Celle slot lader dig mærke historiens vingesus. Du får lov at opleve et slot, der, grundlagt som et befæstet forsvarstårn omkring år 980, ad flere omgange er blevet udvidet til at bestå af et fire-fløjet anlæg, hjørnetårne, et slotsteater og barokke statsgemakker. Her er rig mulighed for at stifte bekendskab med smukke rum og sale fra forskellige byggefaser.

Slottets historie har også dansk islæt. Fra 1772 blev slottet taget i brug af den detroniserede danske dronning Caroline Mathilde. Hun var blevet skilt fra den lettere sindsforvirrede danske konge Christian VII. efter en angivelig affære med kongens livlæge Johann Friedrich Struensee. Struensee blev på grusomste vis henrettet på Øster Fælled, men Caroline Mathilde kunne nøjes med en forvisning fra København, og hun blev sendt i exil i Celle.

At Caroline Mathilde overlevede skyldtes det faktum, at hun var søster til den engelske konge Georg III, og det ville være svært at dræbe en kongelig. Det engelske kongehus var også af slægten Hannover, og derfor fik man i stand, at det tomme slot kunne blive Caroline Mathildes. Hun boede i slottets østfløj, hvor hun holdt et beskedent hof, men døde allerede i 1775 af skarlagensfeber kun 23 år gammel. I dag er en del af slottets museum viet til Caroline Mathilde.

Anbefalet af Bente, Rejsespecialist

Jeg foretrækker at slappe af og på samme tid få en masse indtryk og oplevelser, når jeg er på ferie. Det kan være på alt fra en længere kør-selv-ferie i fx USA, et krydstogt hvor vi oplever noget nyt hver dag, miniferie i Tyskland, en afslappende solferie sydpå eller en storbyferie i Europa. Jeg vil ikke sige at jeg har en favorit destination, for jeg vil hele tiden gerne opleve nye steder. Men USA står bestemt meget højt på listen med steder som Yellowstone med de enorme bisonokser og New York med et herligt leben.

Kort

Vis på kort