Hansestaden Stralsund

Oplev hansestædernes smukkeste gamle bydel

Flere Hansestæder ligger side om side i Mecklenburg og langs Østersøens kyster. Området var rig på handel i middelalderen. Købmændene var driftige, stolte og tjente godt. Der blev bygget flotte klostre, enorme gotiske kirker og overdådige rådhuse. Én af de ikoniske handelsbyer er Stralsund, der med sin charmerende bymidte, farverige byhuse og snoede gader, er optaget på UNESCO's liste over bevaringsværdig kulturarv.

Den er gamle bydel er enestående

Stralsunds gamle bydel er den bedst bevarede af hansestæderne i Mecklenburg-Vorpommern. Bydelen er omgivet af vand, der er med til at give den en særlig stemning. Alter Markt er midtpunktet for de flotte historiske bygninger. Det er også her, du finder de fleste seværdigheder. Slap af og nyd omgivelserne fra en af de mange caféer, der ofte ligger i en af de atmosfærefyldte bygninger.

Et kig ind i den maritime verden

Et museum, der virkelig er et besøg værd, er den gamle klosterkirke, som rummer Museum für Meereskunde und Fischerei und Aquarium. Der kan du lære om livet i havet. Det er også et sted, som børnene vil sætte pris på.

Kort

Vis på kort