Todtnauer Wasserfall

Et af Tysklands højeste

Midt i Todtnau-bjergene, mellem Todtnauberg og Aftersteg, styrter et af Tysklands højeste vandfald - Todtnau-vandfaldet - 97 meter ned i dalen. Vandfaldet har sit udspring på det 1.386 meter høje bjerg Stübenwasen. Derfra snor Stübenbach sig gennem den Hochtal von Todtnauberg, hvor andre klare bjergbække løber ud i den. Her styrter de store vandmængder buldrende ud over et kæmpe granitmassiv over to trin ned i dalen. Det helt naturlige vandfald har været en fredet siden juni 1987 og er et af ​​de ti smukkeste naturmonumenter i Tyskland. Godt over 100.000 gæster besøger dette unikke og helt fantastiske skue hvert år.

I har adgang til vandfaldet fra Aftersteg-parkeringspladsen ved vandfaldskiosken ved parkeringspladsen på L126 mellem Todtnau og Kirchzarten i Aftersteg.

Triberger Wasserfälle

Med et fald på 163 m og med syv ’faldtrin’ er Triberg-vandfaldene også et af Tysklands højeste vandfald. Vandfaldene kan besøges året rundt og tilbyder tre stier, der fører besøgende gennem området; Naturstien, kulturstien og kaskadestien. Her fortæller specielle informationstavler om den karakteristiske flora og fauna omkring vandfaldene og om vandfaldets historie. Fra en gangbro med en platform kan I mærke vandfaldets tågeskyer og herfra har I også en formidabel udsigt over kaskaderne. Triberger Wasserfälle er oplyst indtil kl. 22, hvilket skaber en meget speciel atmosfære, så et aftenbsøg er absolut en stor oplevelse.

I kan parkere bilen i p-huset i Tribergs centrum, hvorfra Hovedindgangen nemt og hurtigt nås til fods. Og så lokker Tribergs centrum for resten også med en historisk gammel bydel, hyggelige caféer og selvfølgelig de butikker med populære kukure.

Kort

Vis på kort