Turistvejen Schwarzwaldhochstrasse

Fantastiske oplevelser

Schwarzwaldhochstraße, en af Schwarzwalds smukke turistruter, er næsten 90 år gammel og stadig et attraktivt mål for både turister og lokale. Ruten løber 60 km gennem det nordlige Scwarzwald fra Freudenstadt til Baden-Baden.

Langs hele ruten, der når op i 1164 meters højde, har I en vidunderlig udsigt over Schwarzwalds dale, Rhindalen og til Alsace og Vogeserne. Undervejs er der også adskillige højdepunkter som Mummelsee, Lothar-stien eller ørkenstien på Bühlerhöhe. Schwarzwald Nationalpark blev genåbnet i 2014 og strækker sig bl.a. langs Schwarzwaldhochstraße.

Lotharpfad

Juledag 1999 fejede orkanen ’Lothar’ over Schwarzwald med over 200 km i timen og efterlod 30 millioner m³ stormskov og 40.000 ha væltet skov. Men det lod man sig ikke slå ud af og sidst i juni 2003 blev stormkastningens eventyrsti "Lotharpfad" (Lothar-stien) ved Schliffkopf på Schwarzwaldhochstraße åbnet

Langs en ca. 1 km lang eventyrsti på et ti hektar stort stormområde kan besøgende opleve, hvordan skoven gradvis fornyes. "Lotharpfad" fører over gangbroer, stier og trapper og fortæller jer, hvordan naturen håndterer et sådant tilbageslag, og hvad der opstår igen af sig selv. Fra en udsigtsplatform har I en smuk udsigt over den nordlige Schwarzwald og ind i dalen mod Oppenau og Ottenhöfen. Lothar-stien er frit tilgængelig, men I anmodes om at give en ’kleine Spende’ ved turens slutning.

Mummelsee

Mummelsee ligger 1032 meter over havets overflade, direkte ved Schwarzwaldhochstraße. Det er en af de få bevarede istidssøer i Schwarzwald og bag søen rejser sig den mere end 100 m høje bjergvæg fra Hornisgrinde, det højeste bjerg i den nordlige Schwarzwald med 1164 meter.

Det er imidlertid værd at forcere stigningen, for i maj 2005 blev observationstårnet på Hornisgrinde genåbnet og lokker med en vidunderlig udsigt. Turen op og ned kan I gøre på en god 1 time, og fra maj til oktober kører en bus fra Mummelsee til Hornisgrindeturm i weekenden.

Kort

Vis på kort