Zollverein kulmine industrikompleks i Essen

UNESCO Verdensarv i Essen

Zeche Zollverein, der er på UNESCO's Verdensarvsliste, er nok et af industrikulturens mest imponerende monumenter, og viser med al tydelighed, hvordan natur og kultur har overtaget det tidligere industrikompleks. I perioden 1851 til 1986 blev her udvundet mere end 240 millioner tons stenkul, og Zeche Zollverein var dengang verdens største kulmine og står i dag som et magtfuldt symbol på Ruhrs udvikling fra kulmineregion til kulturelt slaraffeland. Zollverein er både kulmine og koksværk, og mellem de imponerende stål- og betonkonstruktioner udviklede der sig en rig flora med buske, træer og vilde planter spredt over den tidligere brakjord.

Zollverein lokker med flere forskellige kulturelle aktiviteter

Siden 2001 har koksværket og Zeche Zollverein været på UNESCO's Verdensarvsliste, og i dag har forskellige kulturelle aktiviteter slået sig ned på stedet: Red Dot Design Museum, Koreografisk Center NRW PACT Zollverein og Ruhr Museum er alle kulturelle institutioner af internationalt snit. Det er også muligt at komme på guidede ture gennem mineskakt XII, hjertet af kulminedriften, og dermed høre om livet som kulminearbejder. I kan også komme op på toppen af det tidlige kulvaskeanlæg, hvorfra I kan nyde en imponerende udsigt over Ruhr-området.

Om sommeren lokker koksanlæggets svimmingpool med en svalende dukkert, mens områdets blandede kulinariske tilbud giver mulighed for både at stille sulten og slukke tørsten. Lidt højerere gastronomi tilbydes af Casino Zollverein, som nyfortolker det regionale køkken i en rå industriel atmosfære.

Kort

Vis på kort

Oplev Midttyskland - Skab din egen historie