Budapest

storby delt i to 

På trods af at være en af de mest populære storbyer i Europa, så har Budapest sjæl og en varme der omfavner dig under din tur igennem byen. Du kan i Budapest spise dig mæt i ungarske specialiteter og smage den nationale drik Pálinka. Byen er fantastisk charmerende og du vil kunne finde noget interessant på næsten hvert et gadehjørne.

Byen er delt i to, da Donau floden løber igennem byen. Budapest har en lang historie, der kan dateres tilbage til 100-tallet. Byen har været en romersk provinsby, som fungerede som militærbase og forsvarsværk. Det kan der stadig findes spor af rundt omkring i byen. Budapest byder på mange spændende oplevelser og overraskelser som du måske ikke havde forventet af en moderne storby som Budapest.

På budasiden

På den vestlige side ligger bydelen Buda. Her kan du tage en kort tur med Budavári Sikló, en kapelvogn der kører fra Adam Clark pladsen ved Kædebroen, til det smukke Buda slot på toppen af Gellert-bakken. Slottet er fantastisk smukt og giver dig en mulighed for at få en fabelagtig udsigt over Budapest. Det er også på Gellert-bakken de berømte termal-kurbade og kilder ligger. Her kan du for alvor slappe af og nyde din ferie.

På pestsiden

I den østlige del af byen ligger bydelen Pest. Her skal du tage en gåtur ned ad Andrássy út boulevarden, der er en del af UNESCOs verdensrangliste, og nyde de mange skønne detaljer der er på bygningerne. For enden af boulevarden ligger en skøn bypark som huser alt fra skønne grønne omgivelser til cafeer og restauranter. Når du er i Budapest, så bliver du nødt til at slå et smut forbi den ikoniske Heltenes plads, hvor der blandt andet er bygget et monument i anledningen af århundrede skiftet til 1900-tallet. Her mindes de helte der mistede deres liv i kampen om ungarsk frihed og selvstændighed. 

Kort

Vis på kort