UNESCO-byen Graz

Klassisk og moderne arkitektur i perfekt harmoni

Graz er den næststørste by i Østrig og har også historisk spillet en vigtig rolle som magtcentrum både internt i Østrig samt for det nærliggende Slovenien og Kroatien. Grundet dens store og velbevarede historiske centrum er Graz på UNESCOs verdensarvliste, men det er ikke kun klassisk arkitektur, du møder på din tur rundt i byen. Graz har givet nyskabende arkitekter frihed til at skabe flere moderne mesterværker, som skaber en effektfuld kontrast til de historiske huse rundt omkring.

Den elegante Herrengasse og hovedtorvet Hauptplatz er de bedste steder til klassisk shopping, og i gaderne i området ligger der masser af restauranter og caféer - mange med fokus på traditionelle retter fra delstaten Steiermark, som Graz er hovedby i.

Sørg også for at lægge turen forbi Eggenberg Slot i udkanten af byen, som regnes blandt de vigtigste historiske bygninger i Østrig. Slottet er også en del af den UNESCO-bevarede del af Graz.

Med knap 3 timers køretid fra Salzburg og knap 2,5 time fra Wien kan et besøg med overnatning i byen nemt inkluderes i en kør-selv-ferie i Østrig, og der er masser af oplevelser undervejs som venter på at blive opdaget af jer.

Kort

Vis på kort