Acoma Pueblo - Sky City

Middelalderby på en bjergtop

Acoma Pueblo og Sky City, som er kultur centret i byen, er noget så sjældent som en by med historie tilbage til 1200-tallet. Eftersom der stadig er cirka 25 aktive hjem fra den oprindelige befolknings nedstamning i byen, er den blandt de ældste kontinuerligt beboede byer i Nordamerika, og en vigtig del af New Mexicos kulturarv. Der er også andre nyere landsbyer i området med Acoma Pueblo-folk.

Det er ikke hele året rundt at I vil opleve lige mange indfødte bevæge sig rundt i Sky City, som er den del af byen som er placeret på bjergtoppen, her er nemlig hverken rent vand eller elektricitet. Derfor bliver de fleste af husene oftest brugt i forbindelse med ceremonier og fejringer, eller som en form for fritidshuse. Dog er der 11 familier som bor der fast, og lever på samme måde som den oprindelige befolkning.

Byen blev bygget af Acoma Pueblo-folket på toppen af en 111 meter høj bjergtop med kun en smal sti som ankomst. Dette gav den perfekte beskyttelse mod angreb. Der er cirka 300 bygninger i byen, der er lavet af mursten og op til 3 etager høje. Der er også en historisk kirke og kloster bygget 1629-1641 i byen. Den katolske kirke er et samlingspunkt for de lokale, og til jul fejrer de i fire dage julen med dans og musik inde i kirken. Grundet placeringen på den flade bjergtop, vil I opleve at I kan se sletter og mindre byer så langt øjet rækker. 

Acoma Pueblo Sky City ligger en times køretur vest for Albuquerque, New Mexico, og der går i dag en vej op til toppen af bjerget. Du kan også vælge at tage den gamle, smalle trappe, der er hugget ind i bjerget. Et besøg i den historiske by giver et spændende indblik i Amerikas oprindelige folks historie og kultur.

Kort

Vis på kort