Albany – hovedstaden i New York State

Bryggerier der blomstrer og museer i verdensklasse

Den gamle hollandske koloni, der gennem fire århundrede har vokset sig til hovedstaden i New York State, ligger ved Hudson floden ca. 250 km nord for New York City. Her blomstrer cider- og ølbryggerier og whiskeydestillerier med spændende smagsnuancer, du kan smage på deres berømte Capital Craft Beverage Trail. I selve Albany brillerer New York State Capitol der minder om et europæisk slot, hvor Theodore Rosevelt boede da han var guvernør. I forlængelse med NYC Capitol, ligger The Empire State Plaza og forbinder New York State Museum med grønne områder, mindesmærker og kunstværker. En af de mest specielle bygninger er ”The Egg”, hvor du kan overvære forestillinger, der sætter fokus på nye, lokale kunstnere. Fra Corning Tower, har du en eminent udsigt over Albany fra 42. sal.

Er du til shopping, så tag en tur ned ad Lark Stree, der er kendt som Greenwich Village of Albany. Her er en herlig atmosfære med cafeer, barer, gallerier og mange forskellige små butikker.Crossgates Mall er også en mulighed, hvor du finder et hav af alle former for butikker.

Inspiration

4 forslag til Albany

Albany Instute of Historic and Art: Et af de ældste museer i USA. Her kan du lære mere om de hollandske bosættere og Albanys betydning som transportknudepunkt i begyndelsen af det 19. århundrede.

Washington Park: Denne park minder om Central Park i New York City. Ikke helt tilfældigt, da landskabsarkitekten var selvsamme mand (Frederick Olmsted) som også skabte Central Park.

Madison Pour House: Trænger du til en kold fadøl og noget at spise, så har Madison Pour House en herlig afslappet stemning. Vælg mellem 40 fadøl, tacos, burgers eller bare en god snack.

MPV Arena (tidligere Times Union Center): Arenaen er Albany Empire og Siens Saints basketbold, men der afholdes også en stribe af koncerter med verdensnavne og familieshows.

Kort

Vis på kort