Arches Nationalpark

Et spændende geologisk fænomen

Når du kører langs vejen i Arches National Park, vælter store, røde sandstensklipper nærmest ind over dig. Du kører igennem et fascinerende landskab med unikke klippeformationer i orangerøde og gule farver. Parken er en af Utahs mest populære oplevelser, og navnet, Arches, kommer af de 2000 naturskabte sandstensklippebuer, der er et helt unikt fænomen skabt af områdets barske miljø med høje temperaturer og knappe nedbør. Arches National Park har åbent hele året rundt. Husk at medbringe masser af vand, solcreme og en kasket med på turene i parken, da solen oftest står højt på himlen, og temperaturen rammer 30-35 grader eller mere.

Inspiration

Oplev Delicate Arch - Utahs varetegn

Klippebuerne er Arches National Park hovedattraktion, og de forskellige klippebuer har deres eget unikke særpræg. Den, du bare må opleve, er Delicate Arch – som endda er trykt på Utahs nummerplader. En fantastisk fotogen klippebue, der ligger på kanten af skrænten med en fantastisk udsigt, det perfekte fotospot! Andre arches, du skal se, er Double Arch, der er to klippebuer lige ved siden af hinanden, og i den rette vinkel forestiller to øjne, og i Devils Garden, et populært område i Arches Nationalpark, finder du Landscape Arch, der har det længste spænd på HELE! 93 meter, og Skyline Arch, der ligger perfekt til at kigge ind i hullet i buen og op mod himlen.

Arches National Park skal opleves til fods

Kører du langs Arches 32 kilometer lange hovedvej, ser du de mange klippeformationer i røde farver, samtidig med du flere steder undervejs har en fantastisk udsigt til La Sal Mountain i baggrunden, men det anbefales at stige ud af bilen og gå på vandrestierne undervejs – ellers oplever du kun en begrænset del af parkens smukke klippeudfoldelser. Fra hovedvejen er kun Skyline Arch tilgængelig – derfor er det et must at gøre holdt på parkens mange holdepladser.

Tag dig tid til at opleve Delicate Arch. Det er en rundtur på ca. 4,8 kilometer i stejlt terræn, men du bliver belønnet med et fantastisk syn. Alternativt findes to lettere ruter med udsigt til Delicate Arch. Gå også til Balanced Rock, en 3,5 ton tung sten, der balancerer på spidsen af en anden sten – stien hertil er forholdsvis let.

Kort

Vis på kort