Se Washington D.C. i et nyt lys

Washington forvandles i mørket

Washington er på mange måder monumenternes by. Med en skattekiste af ikoniske bygningsværker som The White House og Capitol, mindesmærker som Lincoln, Thomas Jefferson og Roosevelt Memorial og den imponerende obelisk, Washington Monument, er der masser af oplevelser at fylde jeres dage med. Men når mørket sænker sig, og i timerne før byen vågner, ændrer storbyen karakter. Lyset, farverne og lydene forandrer sig, og en særlig stemning sniger sig ind omkring de ellers livlige seværdigheder. Vi har fundet tre forslag til, hvordan I kan opleve monumenternes by i et nyt lys.

Inspiration

Farverigt vue over reflecting pool

Udsigten over Washington Monument og Capitol gennem Lincoln Memorials marmorsøjler er et af Washingtons absolutte must sees. Men tidligt om morgenen, før byen står op, hersker der en helt speciel stemning ved det græsk-inspirerede memorial. Med en kop kaffe i hånden - og kamera, ej at forglemme - kan I nyde morgengryets farvespil og den imposante obelisk, der spejler sig i Reflecting Pool, mens den rødglødende sol stiger op bag Capitols kolossale kuppel. Og Lincoln selv sidder majestætisk på sin plads og betragter sin by vågne op til en ny dag.

de dansende fontæner ved the yards park

Der er en farverig oplevelse i vente, hvis I besøger The Yards Park ved Anacostia River. Det gamle flådeområde, der i dag er en skøn, rekreativ oase i den ellers travle storby, hvor washingtonians og turister køler sig i kanalen i hede sommermåneder, er kendt for sine dansende fontæner og elegante vandvæg. Hver aften forvandles de til et festligt farveshow til glæde for børn og voksne, og også den futuristiske gangbro, der er blevet områdets vartegn, får et specielt udtryk i det særlige lys.

Washingtons monumenter by night

Når mørket sænker sig, forvandler Washington sig til en anden by. Turisterne har fortrukket sig til byens restauranter efter at have vandret de mange kilometer op og ned ad the Mall. Skumringens ro lægger sig omkring seværdighederne, og byens puls går ned i tempo. En efter en lyser de imponerende monumenter nattemørket op. Lincoln Memorial spejler sig i Reflecting Pool, obelisken lyser op over byens tage som et fyrtårn, lunefulde skygger spiller øjnene et puds blandt soldaterne ved Korean War Veteran's Memorial, og lysende vandfald skaber en romantisk stemning ved Roosevelt Memorial.


"i ugerne omkring jævndøgn står solen helt perfekt, så solopgangen skinner direkte ind i Lincoln memorial. Lincoln selv og det hvide marmor bliver helt gyldent af strålerne. det er et ret fortryllende syn"


Kort

Vis på kort