Badlands Nationalpark i South Dakota

Forblæste præriesletter og enestående sandstensklipper

Prærien fortsætter i noget, der virker som uendelige landskaber, når du kører på de brede sletter, men allerede få meter efter du passerer den nordøstlige indgangs beskedne skilt og betalingshusene, ændrer landskabet sig drastisk. Afgrunden forsvinder for enden af den første udkigspost og foran dig åbenbarer sig et landskab, der med sine eroderede klippeformationer med bolchefarvede striber mest af alt ligner noget fra en fremmed planet.

Nationalparkens imponerende natur spænder fra de spøjse klippelandskaber til endeløse og uhyggeligt store præriesletter. Badlands er egentlig en gammel havbund, og det betyder, at der er fossiler at finde. I dag er der masser af spændende, spøjst og nuttet dyreliv i parken.

Modtag vores eksklusive e-hæfte med 12 nationalparker

Tilmeld dig FDM travels´ nyhedsbrev og du modtager vores eksklusive e-hæfte om 12 udvalgte nationalparker i USA, som vi mener, hver især repræsenterer noget ganske unikt blandt USA´s 62 nationalparker. Tilmeld dig nyhedsbrevet her

E-hæfte om 12 nationalparker i USA

Inspiration

Mød dyrene i Badlands

Mange steder står klipperne som sukkertoppe, og vejene slanger sig rundt om dem. Og bedst som du kører der, kommer du forbi en koloni af præriehunde. De små nutttede gnavere står i hundredvis på bagben og betragter dig. Efter næste sving kommer du måske forbi et dovent bighornfår, der græsser i vandkanten og indimellem vil du på de store sletter støde på bisoner, antiloper, prærieulve og meget mere.

Overalt i parken er der advarselsskilte mod klapperslange, så hvis du vil gå på opdagelse i parken ad de mange vandrestier er det en god ide, at holde øje med hvor du træder. Du kan fx starte turen til nationalparken med et besøg i Ben Reifel Visitor Center. Her kan du få en masse brugbare informationer om området, inden du kører videre, eller gode råd til vandring i parken.

Kør igennem spøgelsesbyerne

Badlands Nationalpark ligger ikke langt fra Rapid City. Byen er et godt udgangspunkt for mange af South Dakotas seværdigheder. Byen er kendt som "The City of Presidents" fordi, at der på næsten står en præsidentstatue i bronze på hvert et gadehjørne i centrum. Køb jeres proviant her, så I er klar til at tilbringe dagen i Badlands.

Undervejs, når I kører rundt i Pine Ridge Indian Reservation, som Badlands ligger i, kommer I igennem spøgelsesbyer, som dem man ser i film. En af dem er Scenic. I den gamle hovedgade er alt forladt. Gamle "saloons", forretninger, byens fængsel og andre bygninger står uhyggeligt forfaldent. Det er næsten så uhyggeligt, at man ikke tør andet end bare at køre igennem uden at stoppe.


" Tæt på Badlands ligger Black Hills National Forest, hvor du blandt andet finder Custer State Park, Mount Rushmore og Crazy Horse Memorial"

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort