Barber Vintage Motorsports Museum

Verdens største motorcykelmuseum

Er du bidt at de 2-hjulede fartmaskiner, så bør du lægge vejen forbi Barber Vintage Motorsports Museum i Birmingham, Alabama. Museet blev anerkendt i 2014 af Guinness Books of Records, som værende verdens største motorcykelmuseum. Museet er dedikeret til bevarelse, fortolkning, udstilling og historie af motorcykler, veteranbiler og motorsport og rummer i dag over 1.600 motorcykler der repræsenterer mere end 100 års motorcykelhistorie.

Du kan opleve motorcykler fra mere end 200 producenter, der spænder lige fra Harley-Davidson, Honda og Indian til DSK, Cagiva og Showa, så sæt endelig god tid af til besøget.

Det startede i 1988

Det hele startede med George Barber´s lille, private samling af klassiske sportsvogne i 1988. Det ændrede sig med tiden, da han erfarede der manglede et museum, der fortalte om motorcyklens historie via udstilling af motorcykler af alle mærker fra hele verden. Han formåede at finde gamle motorcykler, sjældne og topmoderne motorcykler til museet og i 1995 åbnede Barber Vintage Motorsports Museum officielt for offentligheden på Birminghams Southside. Med tiden voksede motorcykelsamlingen og ambitionerne, og der blev ovenikøbet tilføjet en fantastisk samling af Lotus sportsvogne og andre racerbiler. Museet blev for småt og flyttet til i The Barber Motorsports Park, hvor det genåbnede i 2003.

Billeder venligst udlånt af Barber Vintage Motorsports Museum

Kort

Vis på kort