Big Bend Nationalpark i Texas

Et magisk sted tæt på den mexikanske grænse

Belønningen er stor, hvis du tager den lange køretur til Big Bend National Park, der ligger på grænsen til Mexico i det sydligste Texas. I bliver budt velkommen af dybe kløfter, ørkenlandskaber, de dramatiske Chisos bjerge med fantastiske panoramaudsigter, grænsefloden Rio Grande der snor sig gennem nationalparken, et rigt dyre- og fugleliv, kaktusser i alle afskygninger og fossiler. Når natten falder på og stjernerne tændes, starter et utroligt lysshow på himlen. Big Bend National Park er ganske enkelt et magisk sted.

Giv dig tid til nationalparken

Det er umuligt at se Big Bend på en enkelt dag, men en god dagstur til parken kunne omfatte en tur ned på Ross Maxwell Scenic Drive og et besøg i Chisos Basin, hvor der også er en lodge. Har du flere dage til rådighed, kan du køre via flere af de mange ruter og stadig have tid til vandreture, stoppe ved besøgscentre og Fossil Discovery Exhibit for at lære mere om parken.

Inspiration

Besøgscentrene et et godt sted at starte

Der er flere besøgscentre i parken, men det bedste sted at starte din tur i parken, er Panther Junction Visitor Center. Her kan du se en udstilling- og film, der giver et rigtig godt indtryk af parken. Den let tilgængelige vandretur, Panther Path, starter ved centeret og fører dig gennem en ørkenhave med mange forskellige kaktusser. Du kan også benytte dig af de gratis guidede ture med en ranger, der giver en række at sjove, interessante historier og masser af informationer om parken, der er meget stolte af.

Fossil Discovery Exhibit

bliver du på en interessant og informativ måde, præsenteret for Big Bends historie og forandring gennem 130 millioner år. Flere fossil fund vidner fx om mange eksempler på dinosaurer i parken.

Aktiviteter i Big Bend

Den bedste måde at opleve parkens mange facetter, er til fod. Så har du tiden og husket vandreskoene, bør du vandre en af de mange vandreruter. De spænder fra ørkenvandring, hvor stilheden hersker, vandring langs floden med udsigt til Mexico og bjergvandring, hvor du kommer gennem en imponerende variation af flora- og fauna og udsigterne er betagende.

3 forskellige vandreture i Big Bend National Park:

  • Boquillas Canyon Trail – ruten bringer dig ned til Rio Grande River og tæt på den mexicanske grænse.
  • Lost Mine Trail – her kommer du op i parkens bjerge med de flotteste udsigter til dybe kløfter og Rio Grande. Måske får du også et glimt af sortbjørnen, der lever i dette område.
  • Hot Springs Canyon Trail – en ca. 5 km lang vandretur, hvor du får en flot udsigt over Rio Grande, Chisos Mountains og Del Carmen Mountains. Der er ingen skygge på turen, så den kan være en udfordring om sommeren.

Flodture i kano

Er du parat til mere eventyr, så har du også muligheden for at komme på ture i kano ned ad Rio Grande floden og gennem dybe kløfter. Du kan fx spotte blå hejre, grønne kingfishers og skildpadder der soler sig på klipperne – det er en vild oplevelse.


" Tip: Uden for parken i den lille by Lajitas, kan du komme på rideture gennem det golde ørkenlandskab – jeg gjorde det og fik et minde for livet. "

- Birgitte, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort