Canyonlands Nationalpark

Utahs bedste sted til en selfie

Ude i Utahs golde ørken, venter dig en vild naturoplevelse i Canyonlands National Park, der bedst kan sammenlignes med Grand Canyon. Begge parker er da også skabt af Colorado floden, der gennem tusindvis af år, har dannet de dybe kløfter, taffelbjerge og nærmest skulpturelle klippeformationer. De fleste springer Canyonlands over og fortsætter direkte nordpå til Arches National Park – men hvorfor ikke opleve begge parker? Det kan du gøre fra den lille by Moab ved Highway 191.

Nationalparken kalder på dig

Det er storheden og stilheden, der præger Canyonlands National Park. De enorme kløfter og plateauer står i et rødligt skær, mens Colorado- og Green floderne ubarmhjertigt skærer sig gennem landskaberne. De fladtoppede taffelbjerge og det tørre ørkenlandskab ligner noget fra en anden planet og kalder nærmest på at bliver opdaget… af dig.

Vælger du selv at køre ind i nationalparken, er det altid en god ide at starte dit eventyr med et besøg i et af parkens besøgscentre. I Island in the Sky Visitor Center og The Needles Visitor Center, kan du få alle informationer, vejrudsigter og tilladelser til området. Der vises også en kort film, der også giver dig højdepunkterne i Canyonlands.

Inspiration

Canyonlands er opdelt i flere områder, hvor nogle er mere tilgængelig end andre:

Island in the Sky i nord – det måske lettest tilgængelige område i parken med gribende panoramaudsigter langs The Sky Scenic Drive. Se fx Grand View Point og ikke mindst Mesa Arch, der må være parkens mest fotograferede sted og populært for selfies.
The Needles i sydøst – hvis du søger aktiv ferie, er The Needles stedet, hvor der er gode muligheder for vandring og river rafting.
The Maze i vest –svært tilgængeligt område, der kræver tid. Klippeformationen ”Chocolate Drops” er et af højdepunkterne.

Moab – et godt udgangspunkt til Canyonlands

Den charmerende ørkenby Moab, er omdrejningspunktet for alle former for friluftsaktiviteter og oplevelser i både Canyonlands- og Arches National Park. Du kan komme ud og rafte, ride, vandre, på mountainbike og hårdrejsende ture i 4wd med guide. Det er også i Moab du kan overnatte med mindre du foretrækker at campe i det fri.

Kort

Vis på kort