Craters of the moon i Idaho

En tur til månen?

Det er måske det nærmeste du kommer på et månelandskab i verden. Så hvis du gerne vil have fornemmelsen af at gå i på månen uden at forlade jorden, skal du tage til Idaho, hvor Craters of the Moon National Monument kan få dig til at glemme et øjeblik, at du ikke hedder Neil Armstrong. Området er er dannet efter utallige vulkanudbrud igennem de seneste 15.000 år. I dag er der ro på, da der ikke har været nogle udbrud inden for de seneste 2.000 år. Det er goldt, det er stort og det er fascinerende.

Brug en dag i det månelignende lavalandskab

Nærmest midt imellem Idaho Falls og Twin Falls finder dette spøjse månelandskab. Turen fra begge byer er ca. 140 km. og selvom det for nogen er langt, så er det hele turen værd, for du kan snildt bruge en hel dag med at udforske lavalandskabet til fods, cykel eller i bil. Der er et hav af gode stier, som tager dig igennem parken, og det er virkelig en stor oplevelse for dig, der gerne vil have storslåede og anderledes indtryk på kør-selv-ferien.

Inspiration

Gå på opdagelse i de mystiske huler

Kontrasten mellem den sortbrune lava og de omkringliggende bjerges sneklædte tinder er stærk og kraftfuld. Når du bevæger dig rundt i parken dukker der mystiske huler op fra undergrunden, som dig med friske ben kan gå på eventyr i. De er dannet de steder, hvor lavastrømmene har løbet. I flere af dem er ”loftet” faldet ned nogle steder.Lyset fra disse huller gør det lettere at se dernede. Hele landskabet ligner noget fra en science fiction film, og noget af det mest imponerende er faktisk, at på trods af de barske omgivelser, vokser der alligevel vilde planter og enkelte dyr, lever her også.

Kort

Vis på kort