Dead Horse Point State Park

Panoramaudsigter der tryllebinder dig

Er du nået til Moab i Utah på din kør-selv-ferie i USA, så har du muligheden for at opleve Dead Horse Point State Park, med panoramaudsigter i verdensklasse. Parken ligger på vejen til Canyonlands National Park. Kør via Highway 191 fra Moab, drej til venstre og kør videre på SR-313 og et ufatteligt flot ”månelandskab” dukker op og tryllebinder dig. Colorado-floden ligger og snor sig som en slange i det barske landskab. Parken er perfekt til cykelture på alle niveauer. Foretrækker du at udforske området til fods, er der etableret vandrestier, der forbinder de fleste udsigtspunkter.

Inspiration

Populære vandreture i Dead Horse Point State Park

Dead Horse Point Overlook
Dette er hovedattraktion i Dead Horse Point State Park. Fra parkeringspladsen leder en kort vej til en fabelagtig udsigt ud over Colorado River og den nærliggende Canyonlands National Park mere end 600 meter nede. Har du mod på flere vandreture, er der:

  • East Rim Trail System
  • Visitor Center Natural Trail
  • West Rim Trail System
  • The Colorado Overlook
  • Bighorn Overlook
     

En knivskarp Stjernehimmel

Selvom du ikke går op i stjerner og galakser, så er det en kæmpe oplevelse at være i Dead Horse Point State Park, når mørket falder på. Parken er nemlig én af omkring 100 International Dark Sky Parker på kloden, der ligger så isoleret, at ”kunstig” lys fra byer ikke har nogen betydning. På en klar nat kan du beundre lyset fra en knivskarp stjernehimmel med tusindvis af stjerner.

Legenden til navnet

Ifølge legenden, drev cowboys store flokke af vilde mustanger ind i en smal kløft, hvorefter de indhegnede dem med grene og buske. Herefter blev nogle af hestene udvalgt og resten sluppet fri. Én enkelt gang blev de ikke sluppet fri, hvorefter de døde af tørst med udsigt til Colorado-floden. Deraf navnet Dead Horse Point.

Kort

Vis på kort