Denver Art Museum

Kunstmuseet er et værk i sig selv

Sydney har operabygningen, og Denver har DAM. DAM – Denver Art Museum. Den kæmpemæssige F. C. Hamilton bygning står som en prismelignende skulptur i Denvers Civic Centre område, og når du træder indenfor i atriummet åbner bygningen sig for dig på dramatisk vis som en grotte af lige linjer, der er alt andet end parallelle eller vinkelrette. Museet er et af de største kunstmuseum mellem Chicago og Vestkysten, og her kan du blandt andet se en af verdens største samlinger af kunstartikler fra de indfødte amerikaneres kulturarv foruden store samlinger af både asiatisk, europæisk og amerikansk kunst.

Kom helt tæt på de indfødte amerikaneres kultur

Når du bevæger dig igennem gallerierne i afdeling for kunst fra de indfødte amerikanere rejser meterhøje totempæle sig ved siden af fjerkapper lavet af kondorfjer, høvdingers fjerpragt, farverige beklædningsgenstande og dekoreret keramik. Samlingen indeholder genstande fra stort set samtlige stammer i både USA og Canada, og det er nok det bedste museum i verden for dig, der gerne vil udvide dit bekendtskab med de indfødte amerikaneres kultur. Det er nemlig en af de største samlinger af sin slags i verden. Og hvis kør-selv-ferien fortsætter ud af Denver, så er det jo oplagt, da I helt sikkert vil komme til at støde på reservater eller områder, der har været betydningsfulde for de amerikanske indfødtes stammer.

Lyset og geologien fra The Rockies

”Jeg var inspireret af lyset og geologien fra The Rockies, men mest af alt også af Denver-befolkningens åbne ansigter” – Man kan sagtens se arkitekten, Daniel Libeskinds tanker i bygningen. De lige linjer i den sølvgrå titaniumfacade ligner både krystallerne fra klippernes indre og bjergenes tinder. Og de mange former, der springer ud fra bygningen får den uden tvivl til at se åben og frisk ud. Libeskind er verdenskendt for sin arkitektur. Han har bl.a. tegnet Det jødiske museum i København og Berlin plus det nye World Trade Center i New York. DAM er uden tvivl blevet et af Denvers varemærker, og for dig, der elsker arkitektur og kunst, hvad end det er amerikansk, asiatisk eller Europæisk, er det en ægte perle.


"Har I børn med på kør-selv-ferien i Colorado og Midtvesten, så besøg History Colorado Center en blok fra DAM. Det er et interaktivt museum med masser af sjove og læringsrige oplevelser"


Kort

Vis på kort