Rejser til Denver

porten til Rocky Mountains

Få amerikanske byer ligger så smuk placeret som Denver i Colorado - med Rocky Mountains som bagtæppe mod vest, og den flade prærie mod øst. Allerede når I lander i lufthavnen, kan I se bjergene i baggrunden og storbyens skyline foran. Denver er porten til Rocky Mountains, men giv jer selv en dag eller to mere i byen, inden I kører ud i bjergene.

Den moderne storby er fyldt med vitalitet og energi, og den er også nem at overskue takket være placeringen på den flade prærie, så rejs til Denver og få storby- og naturoplevelser i Midtvesten i USA.

rejseformer

inspiration

Vis på kort

En velbevaret storbyhemmelighed

Byens ”hippe” områder omfatter bl.a. LoDo - Lower Downtown - med den renoverede Union Station med restauranter og cafeer samt den gamle bydel Larimar Square.

Denver er opkaldt efter en guvernør ved navn James Denver. Tilbage i 1859 bestod Denver af 3 mindre byer med hvert sit navn. Efter nogle forhandlinger opgav man 2 af bynavne for en tønde whiskey og bibeholdt Denver.

Denvers kælenavn er The Mile High City. Byen ligger placeret præcis en mile (1.609 meter) over havets overflade - markeret præcist på den vestvendte trappe op til Colorado State Capitol med inskriptionen: One Mile Above Sea Level.

Denver er kendt for at have en særdeles frodig underskov af mikrobryggerier - foruden det store Coors’ bryggeri. Og så er Denver en inkarneret sportsby. Byen er repræsenteret i den bedste liga i alle de fem store amerikanske sportsgrene: Amerikansk fodbold, basketball, baseball, ishockey og soccer.

Seværdigheder i og nær Denver

  • Denver Art Museum, tegnet af arkitekten Daniel Libeskind
  • Colorado History Museum fra 2012 - beviset på, at historie ikke behøver at være kedeligt
  • Colorado State Capital - regeringsbygningen ligger i centrum
  • Denver Zoo - en god familie oplevelse ca. 4 km fra centrum
  • Wings Over the Rockies Air and Space Museum - mange sjældne fly ca. 9 km. fra Denver
  • Cherry Creek Bike Path - nationalpark med cykel og vandrestier ca. 2 km. fra centrum
  • Mount Evans - utrolig flot udkigspunkt ca. 58 km. fra Denver

 

Coors Light - en amerikansk klassiker i Denver

Er du lidt af en øl entusiast, er der mulighed for at besøge verdens største bryggeri, hvor den amerikanske øl Coors Light bliver brygget. Øllet brygges stadig af vand direkte fra fra søen Adolph Coors i The Rocky Mountains, der blev opdaget i 1873.

Bryggeriet tilbyder guidet ture på ca. 30 min. med smagsprøver fra hele deres sortiment, og afsluttes naturligvis i den store souvenir butik, hvor du kan købe alt muligt med Coors Light påtrykt. Husk at alle deltagere skal være fyldt 21 år for at kunne deltage. 

 

Buffalo Bill museet lige uden for Denver

En af verdens mest berømte cowboys var William F. Cody, men vi kender ham nok bedst under navnet Buffalo Bill. Navnet fik han i 1860 efter at have jagtet bøfler i mange år. Han var også blevet en nær ven med de lokale indianere, der levede i området omkring Denver.

Museet der ligger nogle få kilometer uden for Denver, giver dig et godt indblik i livet i 1860erne i det vilde vest. Dette er en udflugt du kan tage hele familien med, hvor I kan se mange genstande fra livet på prærien, og nyde den smukke udsigt over Rocky Mountains.   

 

Oplevelser tæt på Denver

Georgetown

Ca. 68 km fra Denver ligger den historiske by Georgtown. Her har tiden stået stille siden 1870erne og du kan nyde synet af mere end 200 smukke victorianske huse. Her finder du restauranter, skønne cafeer og hyggelige antik butikker, hvor du kan gøre et godt fund. Mange af butikkerne er indrettet i de gamle huse.

I sommerperioden er der mulighed for at kører med det lille damptog ned af bjergsiden til byen. På turen kører damptoget over en træbro, hvor du kan se 27 meter ned...ikke for de sarte sjæle. Brug en hel dag på denne udflugt, og nyd nogle af de bedst bevarede historiske huse i hele Amerika. 

Rocky Mountain National Park

Ca. 114 km fra Denver ligger en af Nordamerikas smukkeste nationalparker. Nationalparken er med sine 1.075,50 km2 en af Amerikas største, med utallige aktiviteter, udflugter og oplevelser for hele familien.

Nationalparken har en af verdens længste kontinuerlige motorveje, der befinder sig 3 km over havets overflade. Tager du en tur gennem Rocky Mountains, kan du nyde et fantastisk landskab, med smukke sneklædte bjergtoppe, gran nåleskove og et vildt dyreliv med fx bøfler og ørne. Rocky Mountain National Park tilbyder mere end 560 km vandre, cykel og ridestier.

kontakt