Dinosaur Diamond Highway i Midtvesten

På sporet af fortidens kæmper

Vejen tager dig igennem et landskab, der går fra flade prærielandskaber med lucky look lignende klipper til dybe kløfter med høje rustfarvede klippevægge. På grænsen mellem det nordlige Colorado og Utah findes nogle af verdens bedst bevarende dinosaurusforsteninger. Følger I den såkaldte Dinosaur Diamond Highway, der på et kort ligner en diamant, kan I besøge Dinosaur National Monument med helt unikke dinosaurusforsteninger, som ikke kun får garvede palæontologer til at klappe i hænderne.

Er du glad for natur, og bliver du bare en lille smule fascineret af geologi og forhistorien? Så skal du planlægge din kør-selv-ferie i Midtvesten med i hvert fald et par hundrede kilometer her i det smukke naturlandskab, hvor millioner års historie er så tydelig. Ruten er i fuld længde 824 km. lang, og undervejs kommer I blandt andet også forbi Arches og Canyonlands National Park i Utah.

Inspiration

Tilbage til forhistorisk tid

Området her på grænsen mellem Colorado og Utah minder i sig selv om noget fra forhistorisk tid. Imponerende rødlige klippetårne og -buer springer op af jorden i forunderlige former i Arches Nationalpark, og højplateauer og floder skærer sig igennem det kuperede landskab. Scenen er virkelig sat for en rejse tilbage til fortidens fascinerende kæmper, dinosaurerne. På Dinosaur Diamond Highway kan I opleve nogle af verdens bedst bevarede fossiler og fodspor og lære meget mere om de storslåede planteædende kæmper og de glubske rovdyr, der jagtede dem. Start jeres rejse i byen Dinosaur.

Nationalparker, museer og udgravninger

For dinosaur-entusiater venter ren lykke forude. I Dinosaur Garden ved Utah Field House of Natural History State Park Museum i Vernal står 18 virkelighedstro dinosaurmodeller og stirrer på jer med hule øjne, og i Cleveland-Lloyd Dinosaur Quarry venter flere tusinde dinosaur-knogler. Et mere moderne take på dinosaurerne får I på Dinosaur Journey Museum med robotdinosaurer og interaktive udstillinger, men turens højdepunkt må siges at være National Monument's Dinosaur Quarry med sine imponerende fossiler. Et formidabelt blik ind i dinosaurernes verden.

Kort

Vis på kort