Drypstenshulerne Meramec Caverns

Fra krudtproduktion til turistattraktion

Er du på kør-selv-ferie langs Route 66 i Missouri, så kan du ikke undgå at se de store vejskilte, der reklamerer for Meramec Caverns. Drypstenshulerne er et af de bedste stop langs den gamle Route 66. Det er ikke verdens største, men kalkstensformationerne der er dannet gennem tusindvis af år, er imponerende – nærmest skulpturelle. Under den amerikanske borgerkrig var det ikke kalkstensformationerne, der var fokus på men derimod hulernes indhold af salpeter, der blev brugt til krudtproduktion.

Inspiration

En fascinerende verden under jorden

Inden Meramec hulerne åbnede som turistattraktion i 1935, blev de brugt til krudtproduktion og senere gjorde cowboylegenden Jesse James dem kendte, da han benyttede dem som gemmested for ham og hans mænd og heste.

I dag kan du komme på guidede ture gennem ca. 2 km af hulerne, via oplyste stier, så alle kan være med. Et af højdepunkterne i hulerne, er ”The Wine Room” med nogle af verdens mest sjældne mineralformationer, der minder om drue-klynger. Det store lys- og lydshow kaldet "Greatest Show Under the Earth" er i den amerikanske ånd. Her bliver et stort LED lysshow vist på kalkstensformationerne til tonerne af ”God Bless America”. Det er dedikeret til alle USA´s tidligere, nuværende og fremtidige væbnede styrker, politi og brandfolk – amerikanerne elsker det.

Har du tid til overs, kan du afslutte besøget ved Meramec Caverns med en kanotur på Meramec-floden eller få et adrenalinkick på en Zip Line tur, hvor du bliver hægtet fast til et kabel og ”flyver” gennem trætoppene – det er vildt sjovt.

Meramec Caverns ligger ca. 100 km sydvest for St. Louis.


" Tip: Besøg det lille Jesse James Wax Museum ca. 5 km fra hulerne. Her kan du se en af hans pistoler, der er vurderet til mere end 100.000 dollars. "

- Alan, rejsespecialist i Lyngby


Kort

Vis på kort