DUMBO-kvarteret i Brooklyn

Down under the manhattan bridge overpass

I de sidste 10-15 år har Brooklyn gennemgået en enorm udvikling og er nu et af de mest eftertragtede områder i New York City. Især ét kvarter i Brooklyn er gået fra Not til Hot: DUMBO. Det nuttede navn er endnu et resultat af New Yorkernes hang til for-kortelser og står for Down Under the Manhattan Bridge Overpass, og dækker over området mellem Manhattan Bridge og Brooklyn Bridge plus lidt ekstra.

I dag er DUMBO et hyggeligt slentrekvarter med nye designere, kunstnere, specialforretninger og lækre restauranter. Det også i DUMBO, at du finder den kendte promenade langs Hudson River. Den befinder sig i parken med det mundrette navn Empire-Fulton Ferry State Park, hvor du udover de to imponerende broer kan nyde udsigten til Manhattans skyline. Hvis dit besøg i Brooklyn er velsignet med sommervejr, er der endnu en god grund til at besøge EFFS Park. Her har man nemlig anlagt en ”strand”. Godt nok er det af den stenede slags, men der er intet i vejen for at dyppe fødderne (eller mere) i Hudson Rivers klare vand, og hvis du vil solbade, kan du altid lægge dig på en af parkens græsplæner.

DUMBO er ikke et egentligt liv-og-glade-dage-kvarter, men det er det perfekte sted at tage hen, hvis du vil have nogle timers fred og ro i New York. Kvarteret byder på meget kunst, og du kan overalt finde skiftende udstillinger i gadebilledet og i parken langs floden. Gå omkring i de brolagte gader, fald ind og ud af de spændende forretninger, og hvis vejret tillader det – så slå dig ned på en bænk ved floden og nyd det spektakulære panorama omkring dig.

Kort

Vis på kort