Empire State Building i New York

Et pejlemærke i New York

Med sine 381 meter - 443 meter hvis du tæller masten på toppen med - er Empire State Building et af de pejlemærker, du bare skal besøge, når du er i New York. Byens mest berømte skyskraber stod færdig i 1931 og var ved indvielsen verdens højeste bygning. Du kan nyde udsigten over New York fra en udendørs platform på 86. etage eller fra en indendørs platform på 102. etage. Et sindrigt system af ekspreselevatorer kører dig op i højderne.

Inspiration

Smuk udsmykning på vægge og lofter

Det kan godt være, at New York City byder på mange turistattraktioner, som man bare MÅ opleve. Men én af dem rager i bogstaveligste forstand op over alle de andre: Empire State Building. Den af mange årsager så berømte Empire State Building er ikke bare en nydelse at se på udefra og et fast pejlepunkt, når du skal finde rundt i New York. Empire State Building er også ganske nydelig at se på indvendig, så stik hovedet indenfor i lobbyen på 5th Avenue og nyd de fantastiske udsmykninger på vægge og lofter. Toppen af Empire State Building er belyst om aftenen, og du vil måske observere, at dette normalt hvide lys ind imellem skifter farve. Det kan skyldes højtider som jul eller Thanksgiving, men også nationale mærkedage som Colombus Day eller Valentins dag giver nye farver på toppen af Empire State Building.

Billetter til Empire State Building

Selvom billetterne for at komme op til observationsdækket i Empire State Building ikke er billige, kan det alligevel anbefales at ofre penge på to af dem – én til en solskinsdag og én til en aftentur. Vil du undgå billetkøen, der kan være meget lang, kan du købe billetterne hjemmefra. På den måde kan du valse forbi de mange stakler i billetkøen foran Empire State Building i New York og gå direkte til den næste, desværre uundgåelige kø ved security check.

Kort

Vis på kort