Fort Union Trading Post i North Dakota

Mødet mellem nybyggerne og de indfødte amerikanere

I North Dakotas nordvestlige hjørne få meter fra grænsen til Montana lever historien langs Missouri-floden. For dig, der er historisk interesseret, kan du på Fort Union Trading Post kombinere din kør-selv-ferie med et skridt tilbage i tiden til 1800-tallet, hvor stammer fra lokalområdet kom her for at bytte blandt andet buffaloskind og reb til våben, tæpper, skind, pels, kedler, pilehoveder, perler og whisky. Mange af varerne var eftertragtede og oftest over et år undervejs. Midt i det vilde vesten kan du få en smag på den del af historien, hvor nybyggerne og de indfødte amerikanere begyndte at leve side om side. Det var ikke altid lige problemfrit.

Inspiration

Historien lever hver sommer på Fort Union

Når du besøger Fort Union er det ikke kun de genopførte bygninger du møder. Du bliver også præsenteret for fortællingen om, hvordan livet var lige der, hvor de indfødte amerikanere mødtes med nybyggerne for at handle. Fortet er genopført, som det var, dog med undtagelse af, at det i dag er et museum, der møder dig i stedet for en øde handelscentral. Om sommeren liver omgivelserne på prærien op, når en masse frivillige i kostumer genskaber atmosfæren fra dengang i 1800-tallet, hvor der var gang i handelen. På dette tidspunkt er det især sjovt at besøge stedet for børnefamilier, da der er masser af spændende aktiviteter, som både store og små kan deltage i.

Forskellige kulturer mødtes

Det er spændende at dykke ned i, hvilke udfordringer, der har været for bestyreren af handelscentralen. Rundt omkring på museet er der genstande og historier, der bevidner om store problemer med kulturforskellene mellem nybyggerne og de indfødte stammer. Ritualer, indbyrdes stridigheder mellem stammerne og sproget var alt sammen barrierer, der gjorde det vanskeligt at drive sådan en handelscentral. Handelsprocesserne var afhængige af ritualer såsom udveksling af gaver. Ritualerne var forskellige fra stamme til stamme, og misforståelser førte ofte til dybe fornærmelser og afbrudte handler.

Kort

Vis på kort